<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Webinar met Simon Kucher & partners

het abonnementsverdienmodel voor de accountancy

Bekijk de opname van het webinar

Bekijk de opname van de webinar met Simon-Kucher & partners

Het belang van de ‘subscription economy’ en ‘as-a-service’ modellen groeit explosief. Zowel in B2B als B2C omgevingen stappen steeds meer bedrijven over op een abonnementsmodel. Denk bijvoorbeeld aan maaltijden (Hellofresh), fietsen (Swapfiets), maar in een business-to-business omgeving ook aan softwarepartijen en meer traditionele maakbedrijven. Belangrijkste reden is dat bedrijven met een abonnementsmodel tot 5x sneller groeien dan bedrijven met een traditioneel model.

Juist ook voor bedrijven in zakelijke omgevingen als de Accountancy is een abonnementsmodel een kans voor groei. De afgelopen jaren is door digitalisering het traditionele verdienmodel (‘uurtje factuurtje’) onder druk komen te staan. De markt vraagt steeds vaker om meer output gebaseerde modellen. Voor een aanzienlijk deel van de klanten kan het abonnementsmodel een uitstekende manier zijn om aan deze marktbehoefte te voldoen én (meer) waarde te verzilveren. 

In dit webinar delen de commerciële experts Juriaan Deumer (Partner, Amsterdam) en Ruben de Lange (Senior Director, Amsterdam) van Simon-Kucher & Partners hun visie op abonnementsmodellen in de Accountancy. Vragen die onder meer behandeld worden zijn: Hoe kijk ik naar de behoeften van verschillende klantsegmenten? Hoe kan ik mijn abonnementsaanbod op de behoeften van de segmenten laten aansluiten? Welke elementen van mijn dienstverlening neem ik wel/niet op in het abonnement? Wat is de beste prijsstrategie, prijsmodel en prijsmetriek? 

Dit webinar is interessant voor elke ondernemer die zijn verdienmodel verder wil verduurzamen en optimaliseren voor groei.

Over Simon-Kucher & Partners: Simon-Kucher & Partners is een wereldwijd adviesbureau met 40 kantoren in 26 landen. Het kantoor focust zich op commerciële adviestrajecten binnen strategie, marketing, pricing en sales en heeft in de afgelopen 35 jaar bedrijven in vrijwel alle sectoren geholpen met commerciële transformaties en optimalisaties. 

Over de sprekers

Juriaan Deumer is partner bij Simon-Kucher in Amsterdam en verantwoordelijk voor de Professional Services practives. Hij is gespecialliseerd in het verbeteren van de topline van bedrijven; Hij houdt zich in het bijzonder bezig met commerciële strategie, verdienmodel innonvatie en propositie optimalisatie

Ruben de Lange is Senior Director bij Simon-Kucher in Amsterdam en verantwoordelijk voor de Software, Internet en Media praktijk. Vanuit deze focus heeft hij een specialisatie ontwikkeld op het gebied van de transitie naar – en optimalisatie van abonnementen.