<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Efficiënt werken met de koppeling tussen Visma eAccounting & Visionplanner

Joris Joppe | 30 juli 2020
webinar over koppeling Visma eAccounting en Visionplanner

Voer je de administratie voor jouw klanten of doen ze dat zelf? In alle gevallen is een ondernemer gebaat bij een goed begrip van en inzicht in de cijfers. Dat maakt ze uiteindelijk succesvollere ondernemers en tevreden klanten.

Want uiteindelijk blijft een BTW aangifte gewoon een BTW aangifte - ongeacht uit welk systeem die komt. 

Accountants- en administratiekantoren moeten vooral zorgen dat ondernemers begrijpen waarom ze moeten betalen of geld terugkrijgen. Aan welke knoppen ze kunnen draaien om hun liquiditeit te verbeteren. Hoe ze hun lange termijn doelstellingen kunnen realiseren.

Ben je een eAccounting gebruiker?

Dan herken je jezelf waarschijnlijk wel in die prioriteiten. En heb je veel gemeen met de gemiddelde Visionplanner gebruiker.

Hèt rapportage platform voor accountancy

Visionplanner is een online platform voor administratie- en accountantskantoren én hun klanten. Ondernemers gebruiken de cijfers in Visionplanner om hun bedrijf beter te kunnen sturen. Kantoren gebruiken Visionplanner om hun klanten op een efficiënte manier te voorzien van financiële informatie en rapportages.

Jaarrekeningen en tussentijdse cijfers

Bij Visionplanner heb je het allemaal in één cloud applicatie.

De jaarrekening maken doe je efficiënt waar het kan, uitgebreid waar het moet. In minder tijd stel je een professionele jaarrekening in eigen huisstijl op die voldoet aan wet- en regelgeving. Eventueel in combinatie met een risicogericht samensteldossier dat voldoet aan de eisen van richtlijn 4410.

De online dashboards zijn een verlengstuk van je boekhoudpakket. In Visionplanner combineer je de financiële cijfers met niet-financiële data. Samen met je klant bepaal je de KPI’s waar je gedurende het jaar op stuurt. Je extrapoleert de actuele cijfers in een handomdraai tot een liquiditeitsprognose.

Koppeling eAccounting → Visionplanner

Veel koppelingen tussen rapportagesoftware en administratie gaan niet verder dan het koppelen van grootboeksaldi of het inlezen van een auditfile. Daarmee doe je jezelf te kort. Bij Visionplanner gaan we een stapje verder en biedt de integratie met Visma eAccounting het volgende:

  • Grootboeksaldi per periode.
  • Doorzoom naar grootboekmutaties incl. inzicht in kostenplaatsen & kostensoorten.
  • Doorzoom naar alle onderliggende documenten van de financiële mutaties.
  • Openstaande posten (debiteuren en crediteuren).
  • Doorklikken vanuit de openstaande posten naar het onderliggende document.
  • Uniforme mapping door middel van RGS integratie vanuit de bron administratie.

Zo kun je bijvoorbeeld de jaarrekening bespreken aan de hand van een online dashboard en als het moet gelijk doorzoomen tot op transactie of zelfs factuurniveau.

Eén Visma familie

Het zal je niet ontgaan zijn dat Visionplanner nu ook onderdeel is van de Visma groep. Dus technisch gezien is eAccounting nu ons zusterbedrijf. Bij de nadere kennismaking waren we aangenaam verrast door de gebruikersvriendelijkheid van eAccounting en de ‘value for money’ die je krijgt.

Daarom organiseren we op 8 september 2020 een online event waarbij we graag meer vertellen over eAccounting en Visionplanner. We zullen live de belangrijkste functionaliteiten laten zien. Verder zal een gebruiker zijn ervaringen met beide producten delen.

Als je geïnteresseerd bent in eAccounting en/of Visionplanner, schrijf je dan snel in!

SCHRIJF JE VRIJBLIJVEND IN