<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Waar blijft de tijd?

Joris Joppe | 4 augustus 2020
bespaar tijd met Visionplanner

Vorige week publiceerde de NBA dat het aantal accountants, al jaren gestaag groeiend, inmiddels de 22.000 heeft bereikt. Als accountant doet me dat goed - kennelijk is mijn titel nog steeds begerenswaardig.

Je zou echter verwachten dat de jarenlange dreiging van robots en ongekende efficiency de trend wel hadden gekeerd. Dat was na de uitvinding van spreadsheets al niet het geval en het laatste decennium kennelijk nog steeds niet.

 Toch moet de introductie van het spreadsheet een enorme productiviteit boost zijn geweest. Daarvoor deden we zo’n beetje alles tenslotte op papier. Het heeft de sector, qua omvang, kennelijk geen windeieren gelegd.

null

En ook het laatste decennium verandert er wel degelijk iets. Geleidelijk en dus minder zichtbaar, maar de lange termijn maakt het duidelijk.

AccountancyVanmorgen deed onderzoek naar tijdsbesteding per activiteit en constateerde dat meer dan 60% van de accountants een tijdsbesparing van 20% of meer ervaart bij het samenstellen ten opzichte van vijf jaar geleden.

Vergelijkbare percentages worden ook gerapporteerd bij fiscale werkzaamheden. Maar waar gaat die tijdsbesparing dan naar toe? Meer klanten? Meer advies? Meer vakantie? Dat vertelt het verhaal niet en helaas zijn de statistieken niet betrouwbaar genoeg om daar een uitspraak over te doen.

En dat is jammer, want zonder die data is het ook lastig om bewust te kiezen over hoe je die tijdsbesparing gaat uitnutten. Wetenschappelijk onderzoek lijkt aan te tonen dat het ook niet in het belang van de ondernemer is om die besparing terug te geven aan de ondernemer. In het belang van de financiële gezondheid van de ondernemer is het juist cruciaal om te investeren in een betere relatie. Dit lijkt paradoxaal, maar zullen we uitleggen in één van onze volgende blogs.

Bespaar tijd met Visionplanner

Het is nog maar 5 jaar geleden dat we onze cloudoplossing voor het samenstellen van jaarrekeningen hebben gelanceerd. Uiteraard hebben we in de tussentijd niet stilgezeten en is er al veel nieuwe functionaliteit bijgekomen, zoals het administratiedossier, uitbreiding van het jaarrekeningrapport en komen we binnenkort met een fiscale oplossing.

Onze klant Felix MKB maakt al sinds 2017 naar tevredenheid gebruik van onze samensteloplossing. In deze case study vertelt kantooreigenaar Jos Felix hoe zijn medewerkers 2-4 uur per jaarrekening besparen.

Lees over het succes van Felix MKB