<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Visionplanner introduceert benchmarksoftware voor accountants- en administratiekantoren

Visionplanner | 15 juni 2023
Visionplanner introduceert benchmark software

Visionplanner lanceert haar nieuwe benchmarksoftware. Deze innovatieve functie is een uitbreiding op de module Visionplanner Insights. Accountants- en administratiekantoren kunnen met de benchmarktool de prestaties van hun klanten vergelijken met branchegenoten en gedetailleerde inzichten verkrijgen voor besluitvorming.

De benchmarksoftware van Visionplanner biedt accountants een krachtig instrument om KPI’s vast te stellen en te analyseren hoe hun klanten presteren ten opzichte van concurrenten in dezelfde branche en/of regio. Door gebruik te maken van gedetailleerde benchmarks, geautomatiseerde gegevensinvoer en uitgebreide analyses, ontstaan nauwkeurige inzichten om sterke punten, zwakke punten en groeimogelijkheden voor hun klanten te identificeren.

Belangrijkste voordelen van de Visionplanner benchmark software:

Maakt gebruik van real-time data: 
De geanonimiseerde data voor de benchmark komt uit Visionplanner. Die bevat actuele gegevens van vele duizenden administraties. Daardoor zijn benchmarkweergaven te maken per maand of kwartaal, op basis van real-time data.

Vergelijkingen op maat 
Prestaties van klanten zijn te vergelijken met bedrijven op verschillende niveaus. Naast branche kan dat bijvoorbeeld ook op bedrijfsgrootte, rechtsvorm, regio, kostensoorten of specifieke kenmerken.

Overzichtelijke presentaties 
Genereer overzichtelijke presentaties van de benchmarkresultaten om de informatie effectief te communiceren en te gebruiken bij het adviseren van klanten.

Door de prestaties van klanten te benchmarken, herkennen adviseurs trends en patronen, kunnen ze kansen identificeren en risico's signaleren. 

Joris Joppe, managing director bij Visionplanner: “Met onze benchmarksoftware bieden we accountants- en administratiekantoren een mooie oplossing om te vergelijken met veel meer gegevens dan ze in hun eigen administraties hebben. De uitkomsten van de benchmark geven daardoor een nog realistischer beeld.”  

De reden achter de cijfers

Joris geeft als voorbeeld dat vergelijken per rubriek uit de jaarrekening mogelijk is. “Stel, de personeelskosten zijn ten opzichte van de omzet een stuk hoger dan gemiddeld in de branche. Door op de getallen te klikken is direct de reden te zien zoals hoogte brutoloon, sociale lasten, overige personeelskosten, inhuur van tijdelijke krachten, etc. Er ontstaat zo niet alleen inzicht in de prestaties ten opzichte van de benchmark, ook de reden erachter wordt duidelijk.” 

"De benchmarkfunctie is tot stand gekomen in samenwerking met een groot aantal partijen in de accountancysector en onze klanten. Het resultaat is een oplossing die zuivere actuele data bevat. Daarmee zijn vergelijkingen te maken die toegevoegde waarde geven aan de accountancybranche en haar klanten." 

Gebruikers kunnen eigen presentaties maken of benchmarks toevoegen aan een presentatie uit de presentatiebibliotheek in de software. Joris: “We zijn ervan overtuigd dat we de accountancybranche een waardevolle tool te bieden hebben, die helpt om te excelleren in de bediening van hun klanten.”

Gebruikers met een Visionplanner Insights abonnement, kunnen de benchmarkfunctie activeren. Kantoren die meer willen weten over Visionplanner Benchmark, kunnen zich inschrijven voor het webinar: ‘Verras je klanten met benchmarkcijfers’ op 21 september van 10.00 - 10.45 uur.

Meer informatie? Bezoek dan de productpagina van Visionplanner Benchmark.