<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

9 best practices voor een succesvolle prognose in Visionplanner

Arjan van Beek | 17 november 2023
9 best practices voor een succesvolle prognose in Visionplanner

Hoe en wanneer maak je een prognose voor je klanten? Grote kans dat je antwoordt: in Excel als een klant een financieringsaanvraag wil doen. Een prognose opstellen is complex en tijdrovend. Het reguliere werkzaam vereist alle aandacht van je medewerkers, dus doe je deze complexe klus enkel als het moet. Maak je een prognose in Visionplanner Insights dan ervaar je dat een prognose maken eenvoudig gaat. Bovendien kan je veel meer waarde halen uit een prognose dan enkel de eisen die de bank stelt aan een lening. Arjan van Beek licht de mogelijkheden toe.

Visionplanner is ontworpen met het oog op efficiëntie, samenwerking en real-time aanpassingen. In tegenstelling tot de traditionele Excel-sheets, biedt het programma de mogelijkheid om prognoses in real-time aan te passen op basis van nieuwe gegevens en inzichten. Bovendien faciliteert het platform samenwerking tussen jou, je team en je klanten, wat leidt tot een meer inclusieve en informatieve prognose.

De kracht van samenwerking
Een van de belangrijkste aspecten van Visionplanner Insights is de nadruk op samenwerking. Het maken van een prognose samen met de klant zorgt ervoor dat de prognose beter aansluit bij de werkelijke behoeften en verwachtingen van de klant. Door de juiste vragen te stellen en informatie over de branche of economische voorspellingen toe te voegen, kun je een prognose creëren die echt waarde toevoegt.

Scenario-analyse
Met Visionplanner Insights stel je gemakkelijk verschillende scenario's op voor analyse. Of je nu een worst-case of best-case scenario wilt simuleren, Visionplanner biedt de tools om dit te doen. Dit creëert de basis voor een dynamisch adviesgesprek waarin je de klant kunt meenemen in diverse 'wat als' situaties.

Van cijfers naar inzicht
Als accountant heb je de unieke positie om ondernemers te helpen hun doelen te bereiken. Je kent namelijk de cijfers en kan deze vertalen naar inzicht. Door gebruik te maken van een gespecialiseerde prognosetool, kun je je positie als betrouwbare adviseur versterken en je klanten helpen betere beslissingen te nemen.

Download ebook met best-practises
Wil je je klanten helpen hun financiële doelen te bereiken en tegelijkertijd je positie als adviseur versterken? Download de 9 best practices voor een succesvolle prognose in Visionplanner en krijg een goede indruk van de mogelijkheden.

 

Download de whitepaper hier