<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

5 inzichten om je verdienmodel te optimaliseren

Tom Modderkolk | 4 december 2023
Jim van de Meijden en Gregor Biljardt

Technologische ontwikkelingen en economische omstandigheden hebben impact op de bedrijfsvoering van accountants- en administratiekantoren. Het traditionele verdienmodel herzien is niet alleen een strategische keuze, maar ook een noodzaak. Kantoren die de transitie maken naar een recurring verdienmodel kunnen beter inspelen op veranderende klantbehoeften, efficiënter werken en hun bedrijf tegen een hogere waardering verkopen.

Het traditionele uurtje-factuurtje model wordt steeds minder lucratief. Door digitalisering blijven er minder declarabele uren over. Daarnaast is er een groeiende behoefte aan meer waardegedreven diensten. Daarbij fungeren accountants als 'trusted advisors' voor hun klanten. Een nieuw verdienmodel kan kantoren helpen om deze rol effectiever te vervullen en hun klanten beter van dienst te zijn.

Verdienmodel optimaliseren

Gregor Biljardt en Jim van der Meijden van Simon-Kucher, experts op het gebied van groei- en prijsstrategieën, delen tijdens Visionplanner Inspire op 7 december inzichten over de implementatie van een nieuw verdienmodel en de impact ervan op accountants- en administratiekantoren. 

"Klantinzichten, pakketten die aansluiten bij de behoeftes van de klant en prijsmetrieken zijn cruciale aspecten van het nieuwe verdienmodel”, stelt Gregor Biljardt.

Focus op communicatie

Jim van der Meijden voegt hieraan toe: "Een recurring verdienmodel wordt vaak positief ontvangen door klanten. Maar dit vereist wel een zorgvuldige communicatie met klanten en een goede uitleg. Accountants moeten hun klanten meenemen in de veranderingen en hen overtuigen van de toegevoegde waarde van het nieuwe prijsmodel. Alleen dan creëer je een win-win situatie. Dit vereist een sterke focus op communicatie en klantbetrokkenheid."

Krijg 5 inzichten voor je verdienmodel

Wil je meer weten over verdienmodellen in de accountancy? Schrijf je in voor Visionplanner Inspire op 7 december, bij InnStyle in Maarssen. Dit is het event waar experts en professionals samenkomen om kennis en inzichten te delen over de nieuwste ontwikkelingen in de accountancysector. Gregor en Jim van Simon-Kucher belichten 5 praktische inzichten waar je als kantoor over na moet denken. En waar je direct mee aan de slag kunt. Dus schrijf je in voor Visionplanner Inspire. Kruis in het formulier dat je ontvangt na inschrijving de sessie ‘Altijd een gevulde oprijlaan’ aan in break-out ronde 3 van 14.05 - 14.50. 

Meld je aan voor Visionplanner Inspire