<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

What's new in Visionplanner?

Er staat een nieuwe release gepland voor Visionplanner met weer een flink aantal verbeteringen. Hieronder lees je welke nieuwe functionaliteiten voor iedereen beschikbaar komen.

Verbeterde gebruikersinterface

Met de verbeterde gebruikersinterface navigeer je efficienter in Visionplanner. De knop met alle Visionplanner opties is verplaatst en uitgebreid zodat de belangrijkste functies altijd vanuit ieder scherm op te roepen zijn.
 
De presentatie-instellingen zijn aan te roepen met een nieuwe knop in het dashboard. De importinstellingen vind je voortaan terug bij 'geïmporteerde gegevens'. 

6C950BCE-318D-47CE-AA84-2C3649EFFC0C_4_5005_c

Fiscaal abonnement

In de administratie instellingen is het nu mogelijk om een fiscaal abonnement in te stellen zodat je de administratie kunt koppelen aan een fiscale aangifte. Naast een abonnement per administratie betaal je per kantoor een vast bedrag per maand voor het gebruik van Visionplanner Fiscaal.

Wil je ook het gemak van gekoppelde cijfers in je fiscale aangifte? Neem dan even contact met ons op om dit voor jouw kantoor in te schakelen!

support.visionplanner.comhcnlarticle_attachments205838118VJP_3_-3

Dupliceren VJP's

Presentatie VJP's en correctie VJP's kunnen eenvoudig gedupliceerd worden. Zo kopieer je bijvoorbeeld de Presentatie-VJP voor de winstverdeling eenvoudig naar volgend jaar.

internet-screen-security-protection-60504

Security

Het Visma security team helpt ons de beveiligingsaspecten van Visionplanner Cloud verder te analyseren en te verbeteren. Onlangs heb je misschien wel gehoord over supply chain-aanvallen die zijn uitgevoerd op verschillende bedrijven. Dat heeft Visma en Visionplanner ertoe aangezet om deze scenario's verder te analyseren en hoe deze aanvallen op het Visionplanner-serviceaanbod kunnen worden voorkomen.

Als eindgebruiker zal je deze verbeteringen niet zien, maar wees gerust, het heeft de volledige aandacht van het Visionplanner Product Management team om een ​​veilige omgeving te blijven bieden.

Daarnaast zijn verbeteringen gedaan door ontwikkelteams- en DevOps-teams met het oog op security, in een cyberwereld die voortdurend geavanceerder wordt in het doorbreken van veiligheidshekken.

Tenslotte zijn verbeteringen aangebracht op de Visionplanner-implementatie van Azure AD B2C voor identiteitsbeheer.

Screenshot_1636117498-1

13 perioden

De Visionplanner app ondersteunt nu ook de weergave van 13 of 4 weekse perioden. De visionplanner app volgt de inrichting van het dashboard.

2021-11-05 14_02_40-BlueStacks

Verbeterde pincode/vingeradruk instelling

Het gebruik van een pincode of vingeradruk om de app te openen is verbeterd. 

New Releases word in white chalk handwriting on the blackboard

Volledige releasenotes

Dit is nog niet alles wat we in deze release hebben verbeterd. De volledige release notes vind je op de supportwebsite.

Bekijk de release notes

Wat we al eerder hebben gereleased

Screenshot from 2021-09-05 10-01-02 (1)

Nieuwe Visionplanner login

Visionplanner zal gefaseerd een nieuwe Visionplanner login uit rollen. Deze nieuwe login is voor zowel interne medewerkers als klant gebruikers. De nieuwe login maakt het mogelijk om met een eigen Microsoft Business account (Azure AD) in te loggen en zal in de toekomst de mogelijkheid bieden van 2 factor authenticatie. Meer informatie tref je aan op onze supportportal.

Wekelijks zullen we een groep gebruikers aansluiten op de nieuwe login. We zullen jullie hier tijdig over informeren. 

image2021-9-2_11-36-47 (1)

Dossier automatisch sluiten na 60 dagen

Samensteldossiers kunnen automatisch worden gesloten, 60 dagen na het afgeven van de samenstellingsverklaring. Hierdoor wordt het voor accountants makkelijker om compliant te blijven met de NVKS.
In het kader van deze aanpassing is ook de header van de dossierpagina waar de metadata over het dossier terug te vinden is verbeterd.
Deze functionaliteit is tijdelijk beschikbaar voor iedereen, maar wordt in de toekomst ondergebracht in het 'Kantoor Professional' abonnement.

Elektronische handtekening (1)

Elektronische handtekening

In de afgelopen periode is met een aantal gebruikers succesvol pilot gedraaid met de elektronische ondertekening van de samenstellingsverklaring, de jaarrekening en notulen. Daarom willen we graag de pilot uitbreiden. Wil je mee doen? Stuur dan een e-mail naar support@visionplanner.com

Screenshot from 2021-09-05 10-27-35 (1)

Themadashboards

De themadashboards IB inschatting, IB inschatting VOF en VPB inschatting zijn toegevoegd aan de Visionplanner dashboard bibliotheek. Aan het gebruik van deze dashboards zijn geen kosten verbonden.

image2021-9-2_12-10-42 (1)

Datum van opmaak en vaststelling van de jaarrekening

Omdat in de taxonomie voor inrichtingsstukken en publicatiestukken de datum van opmaak van de jaarrekening een verplicht veld is geworden, overschrijven we voortaan dit veld automatisch met de 'datum akkoord klant'. Omdat bij DGA-situaties de datum van opmaak wettelijk gelijk de datum van vaststelling is, wordt deze datum ook automatisch vooringevuld bij de 'datum van vaststelling'. De datum van vaststelling kan nog steeds handmatig aangepast worden.

Specficatie omzet (1)

Nieuwe specificaties financieel verslag

In het financieel verslag is de mogelijkheid toegevoegd om een specificatie op te nemen van de netto-omzet groepen en van resultaat aandeel derden.

Mogelijkheid om app gebruiker te blokkeren

Mogelijkheid om app gebruiker te blokkeren

Iedere Visionplanner gebruiker is automatisch een Visionplanner app gebruiker. Mocht er een reden zijn om een gebruiker te beperken in de app functionaliteit (geen KPI's of geen facturen) dan kan dit via Klantenkaart-Gebruikers ingesteld worden.

24062019 Linkedin kpis-2

KPI's en facturen weer beschikbaar in Visionplanner app

Maak je gebruik van de Visionplanner dashboards dan kan via de Visionplanner app de KPI's en openstaande facturen worden geraadpleegd. De KPI's en openstaande facturen zijn alleen in combinatie met een adviespraktijk abonnement Basic, Professional of Ultimate beschikbaar.

Nieuwe login voor Visionplanner app

De Visionplanner app is voorzien van een nieuwe login. Vanaf 27 april 2021 kun je ook met je Visionplanner login gebruik maken van de Visionplanner app.

Bekijk de video hiernaast om de nieuwe inlogmethode te zien.

support.visionplanner.comhcarticle_attachments360024892080Belastingenplichtigen_montior_particulieren

Particuliere administraties

In Visionplanner vind je tot nu toe alleen administraties die gekoppeld zijn aan ondernemingen. Met de introductie van Visionplanner Fiscaal voegen we daar ook particuliere administraties toe. Daarin komen verder geen financiële mutaties. We gebruiken deze administraties alleen voor het accorderen van belastingaangiften door klanten en de koppeling met de mobiele app. 

Je vindt de particuliere administraties daarom alleen terug in Visionplanner Fiscaal. Dat is onze nieuwe oplossing waarmee je  belastingaangiften van je klanten op kunt stellen. 

Wil je meer weten over Visionplanner Fiscaal? Schrijf je dan in voor de speciale nieuwsbrief.

Omzet - marge Retail (1)

Retail dashboard

Het thema dashboard Retail is toegevoegd aan de Visionplanner presentatie bibliotheek. De volgende versies van het Retail dashboard zijn beschikbaar:

  • Retail
  • Retail inclusief begroting
  • Retail inclusief prognose.

Van alle presentaties is ook een geconsolideerd exemplaar aanwezig. 

Detail informatie over het Retail dashboard vind je op deze pagina.

Meer zien van alle beschikbare themadashboards?

Bekijk de video's

Nieuwe inlog pagina (1)

Nieuwe inlogpagina

Misschien merk je er niets van maar 'achter de schermen' werken we al een tijdje aan aan ons inlogmechanisme. We gebruiken nu de authenticatie diensten van Microsoft Azure waarmee we blijvend aansluiten op de laatste security standaarden. Dit biedt ons ook betere mogelijkheden met betrekking tot Single-Sign-On en multi-factor authenticatie.

In deze release is de styling van de nieuwe login pagina verbeterd voor verschillende schermformaten. Daarnaast is er een 'terug' knop toegevoegd die je kunt gebruiken als je in het eerste inlogscherm per ongeluk een verkeerd e-mailadres hebt ingevoerd.

Nieuwe Visionplanner kantoren maken al automatisch gebruik van de nieuwe inlog. Bestaande Visionplanner kantoren en gebruikers zullen op een later moment overstappen. Je wordt hierover later geïnformeerd.

Twinfield (1)

Koppeling Twinfield

Twinfield wijzigt de manier waarop ingelogd moet worden. Voor de nieuwe manier van inloggen heeft Visionplanner een nieuwe Twinfield OAuth koppeling ontwikkeld waarmee ook ingelogd kan worden met een Wolters Kluwer account. Vanaf 31 mei 2021 wordt de oude manier van inloggen door Twinfield uitgeschakeld en is het alleen nog mogelijk om gebruik te maken van de Twinfield OAuth koppeling. Wij adviseren om de administraties met een Twinfield koppeling tijdig om te zetten. Dat kan vanaf het moment dat de nieuwe release beschikbaar is.

Bekijk dit supportartikel voor uitleg over het omzetten van de koppeling.

Checklists (1) (1)

Checklists in het samensteldossier

Visionplanner ontwikkelt de mogelijkheid om checklists te gebruiken in het samensteldossier.

Vanaf deze release is deze functionaliteit beschikbaar als pilot-feature. 

Checklists kunnen toegevoegd worden bij de volgende onderdelen:

  • Acceptatie
  • Planning
  • Bespreekverslag
  • Afrondingsmemorandum

Het gebruik van de checklists is optioneel en bedoeld om daar waar nodig meer sturing en guidance te kunnen geven aan gebruikers bij het uitwerken van het samensteldossier.

Wil je ook alvast gebruikmaken van checklists in het samensteldossier? Laat het ons via de servicedesk weten. We voegen de feature dan graag toe aan jouw omgeving

Checklists waarvan alle vragen zijn beantwoord krijgen in het samensteldossier een groen vinkje. Daarnaast is er wat meer witruimte toegevoegd op de dossierpagina zodat checklists beter zichtbaar zijn.

(beschikbaar voor kantoren die meedoen aan de pilot)

Validatie (1)

Validatie taxonomie

In de taxonomiën voor inrichtingsstukken en publicatiestukken is een validatie toegevoegd op de classificatie van de rechtspersoon. Het is daardoor niet meer mogelijk om bijvoorbeeld classificatie 'klein' te selecteren in de taxonomie van de publicatiestukken voor een micro rechtspersoon. Dit resulteerde al in een foutmelding bij deponeren, maar wordt nu dus ook afgevangen in de software.

Ondertekening taxonomie

FT15 taxonomieën

De nieuwste taxonomieën voor het aanleveren van jaarrekeningen bij de bank (FT15) zijn beschikbaar.

excel

Excel import 13 perioden

Vanaf deze release is het ook mogelijk om financiële cijfers voor administraties met 13 perioden via Excel te importeren. 

Meer informatie hierover vind je op onze supportportal.

checklist schedulen

Checklists schedulen

Je kon al jouw eigen checklists via de scheduling functie automatisch aan laten maken. Nu kan dat ook voor de met Visionplanner meegeleverde checklists. 

De ontwikkelingen van 2020 op een rijtje

Bekijk de belangrijkste ontwikkelingen van vorig jaar

Ook in 2020 hebben we niet stilgezeten. We hebben weer hard gewerkt om onze software nóg beter te maken voor jou!

Met deze ontwikkelingen kunnen we je per saldo een nog completere oplossing bieden met veelzijdigere dashboards, een mooiere jaarrekening en efficiëntere checklists.

De belangrijkste ontwikkelingen hebben we voor je op een rij gezet. Bekijk het overzicht via onderstaande button.

Bekijk de belangrijkste ontwikkelingen van 2020