<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Wat heeft een accountant gemeen met een autofabrikant?

Els van Bergeijk | 10 maart 2023
Wat heeft een accountant gemeen met een autofabrikant?

Waar let jij op bij het kopen van een auto? Merk en model zullen een rol spelen. Of het een automaat is of een handgeschakelde auto. Maar de prijs is ongetwijfeld het belangrijkste. Je weet dat je voor iedere optie die je extra wil, moet bijbetalen. Jaren geleden zat de afweging in meer betalen voor elektrische ramen of zelf met een slinger de ramen openen, wel of geen airco of een radio-cd-speler. Tegenwoordig sta je voor andere keuzes. Piepers die je helpen inparkeren, ingebouwde navigatie die je op plaats van bestemming brengt, voorverwarmde voorruit, je kunt het zo gek niet bedenken. Een ding is zeker, alles komt met een prijs!

Opties standaard ingebouwd

Autofabrikanten spelen in op de behoeften van een bestuurder. Auto’s die vandaag de dag van de band af rollen hebben merendeel van deze opties standaard ingebouwd zitten. En de prijs die we als consument hiervoor betalen nemen we ook voor lief. 
Dus waarom moet jij als accountant je nog steeds verdedigen over alle ‘opties’ die jij meer levert bij jouw diensten? Jouw klanten stellen steeds hogere eisen. Waar het enkele jaren geleden nog volstond om de administratie te controleren, waar vervolgens een jaarrekening uit voortkomt, wil de klant anno 2023 een accountant die actief meedenkt over de financiële koers van het bedrijf. 

“Ik bespreek niet enkel de jaarcijfers, maar praat ook met mijn accountant over strategische en operationele kwesties.” 
Hilbert Wiechers - Wiechers Wonen

Proactieve houding

Uit het marktonderzoek dat we afgelopen jaar hebben verricht, blijkt dat een proactieve houding vanuit de accountant steeds belangrijker wordt. Maar laten we eerlijk zijn, naast het najagen van bonnetjes, het opmaken van de jaarrekening en het op orde houden van de financiële administratie weet je toch niet waar je de tijd vandaan moet halen om ook nog eens proactief te zijn of een adviseur te zijn voor jouw ondernemers? Wij wel! En het is een stuk eenvoudiger dan je nu denkt. En nog mooier, alle ‘opties’ heb je waarschijnlijk al in huis.

Ga voor die zwart-wit geblokte vlag

Een accountant die werkt zonder software, bestaat niet. En ongetwijfeld biedt de software die je nu gebruikt een breed aanbod aan verschillende functionaliteiten, die je nu minimaal inzet. Geen verwijt! We weten hoeveel er komt kijken bij jouw dagelijkse activiteiten. Wat wij in dit blog graag vertellen, is hoe jij onze software zo efficiënt mogelijk inzet, tijd bespaart en kan voldoen aan de verwachtingen van jouw klant!

Met Visionplanner help jij klanten bij het plannen, budgetteren en het maken van prognoses van hun financiën. Alle ‘opties’ die jij jouw klanten te bieden hebt, zitten in de volgende onderdelen:

  • Automatisering: Visionplanner automatiseert veel van de financiële processen, waardoor jij tijd kunt besparen en je kunt richten op meer waardevolle taken.
  • Financiële planning en advies: Onze software geeft je de tools voor financiële planning en advies, waarmee jij klanten kunt helpen bij het opstellen van een budget, het sparen voor de toekomst en het maken van bedrijfsbeslissingen.
  • Inzicht in financiële prestaties: Met Visionplanner Insights heb je toegang tot real-time inzichten in financiële prestaties. Deel die met jouw klanten zodat zij snel kunnen zien of zij op koers liggen om hun doelen te bereiken.
  • Communicatie met jouw klanten: Financiële gegevens kun je eenvoudig delen met klanten, zodat zij hun prestaties kunnen volgen en hun doelen kunnen bijstellen.
  • Proactief handelen: Door gebruik te maken van onze software krijg jij de mogelijkheid om proactief te handelen door financiële gegevens real-time te monitoren en je klanten te waarschuwen wanneer er problemen of kansen zijn die aandacht vereisen.

Met de software kan jij meer financiële planning, bedrijfsadvies en strategische planning leveren. Als je bovendien op de hoogte te bent van de laatste belastingwetten en regelgeving, scoor je nog beter op de ‘waardeladder’. Ga je voor die zwart-wit geblokte vlag? Maak dan gebruik van onze benchmark module! Alsof het niets is presenteer jij benchmarkcijfers waardoor jouw klant direct ziet waar hij staat ten opzichte van concurrenten, of vakgenoten.

“Dat vind ik wel fijn, dat je zulke mensen om je heen hebt die je gewoon ook een beetje sturen”
Maikel Mulder - Season Flowers

Wat kun je nog meer doen om jouw klant te bewijzen dat jij iedere cent waard bent?

Blijf op de hoogte van veranderingen in de industrie. Veranderingen in wetten, regelgeving en industrietrends. Doe dit door bijvoorbeeld door deel te nemen aan bijscholingscursussen en relevante publicaties te lezen.

Door regelmatig contact te hebben en attent te zijn voor hun behoeften bouw je een relatie op met jouw klant. Probeer zijn business ook goed te begrijpen, zodat je snel inziet waar winst te behalen valt. 

Tot slot, wees innovatief! Maak gebruik van de nieuwste software en technologieën om jouw diensten te verbeteren en efficiënter en nauwkeuriger te werken.

Wil jij meer weten over Visionplanner en de mogelijkheden voor jouw kantoor? Boek dan een vrijblijvende demo met een van de Visionplanners, zij laten je alles zien. 

 

Boek een demo