<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Waarom Visionplanner in plaats van dashboard uit boekhoudpakket?

Doede de Jong
Waarom Visionplanner ipv dashboard uit boekhoudpakket

In de huidige digitale wereld is het cruciaal om snel en efficiënt toegang te hebben tot financiële gegevens. Visionplanner biedt een oplossing die verder gaat dan de standaard dashboards in boekhoudpakketten. Maar waar zit het hem dan in? En waarom zou je kiezen voor Visionplanner in plaats van een dashboard in een boekhoudpakket?

Visionplanner biedt een aantal unieke voordelen. Ten eerste, het stelt je in staat om je te onderscheiden van andere kantoren. De dashboards van boekhoudpakketten zijn vaak niet aanpasbaar en kunnen door elk kantoor worden aangeboden. Met Visionplanner heb je zelf invloed op wat je hoe en wanneer beschikbaar stelt. Je bepaalt zelf hoe de presentaties eruitzien en wie toegang heeft tot de verschillende varianten.

Eigen templates

Daarnaast biedt Visionplanner de mogelijkheid om eigen templates te maken en verschillende dashboards op te nemen. Dit betekent dat je kunt variëren in wat je je klanten aanbiedt. Je kunt zelfs voor één specifieke klant een specifiek dashboard maken. Dit biedt de mogelijkheid om maatwerkrapportages te maken.

Van cijfers naar inzicht

Met een dashboard in je boekhoudpakket maak je de cijfers vooral visueel, Visionplanner gaat veel verder en biedt door uitgebreide functies en de integratie met benchmark data veel meer inzicht in waar een onderneming staat. Kortom je zit niet alleen de cijfers maar vertaalt ze naar inzicht. Zo kun je met Visionplanner de actuele cijfers eenvoudig vergelijken met de begroting, een prognose maken, en werken met niet-financiële cijfers

Om de betrouwbaarheid van de cijfers te vergroten, is het mogelijk om perioden af te schermen. Als je nog niet alle boekingen hebt verwerkt, kun je de huidige periode afsluiten. Dit zorgt ervoor dat de cijfers die je presenteert altijd juist en volledig zijn.

Digitale assistent

Een reden om Visionplanner boven standaard dashboards in boekhoudpakketten te verkiezen is de introductie van VAIA, een geavanceerde AI-assistent. VAIA kan financiële analyses uitvoeren met één druk op de knop, waardoor je gedetailleerd advies kunt geven, zoals het bepalen of een ondernemer beter kan overstappen naar een BV. VAIA is een snelle leerling en assisteert in de toekomst ook bij de uitvoer van kwalitatieve controles op de administratie. Het gebruik van VAIA is in 2024 gratis binnen Visionplanner

Boek een demo

Wil je meer weten over de unieke voordelen van Visionplanner en hoe het je kan helpen je te onderscheiden in de markt? Download dan ons e-book voor meer informatie. Maar wees gewaarschuwd, na het lezen van het whitepaper wil je direct meer weten. Boek dan direct een vrijblijvende demo.