<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Waarom een apart dashboard loont

Visionplanner | 22 maart 2022

Maar in mijn boekhoudpakket zit toch ook een dashboard?” Een vraag die wij regelmatig horen. Wij leggen je uit wat de verschillen zijn tussen de dashboards in boekhoudpakketten en de dashboards van Visionplanner.

Ondernemers succesvoller maken

In de kern is Visionplanner een product dat bestaat om MKB ondernemers succesvoller te maken. Het belangrijkste argument voor een dashboard is dan ook om beter inzicht in de prestaties van ondernemingen geven. Dit is primair in het belang van de ondernemer en we hopen dat dit ook het raison d’être van veel kantoren is.

Voor administratie- en accountantskantoren is een dashboard een ideaal zichtbaar resultaat van de diensten die je levert. Voor veel ondernemers is het allemaal best abstract en een visuele weergave van wat er in de administratie gebeurt, vergroot de toegevoegde waarde van jouw dienstverlening.

Tussentijds presenteren van cijfers leidt tot frequenter contact. Als het je lukt om de bespreking van de cijfers bij ondernemers tot een routine te maken, zal dit leiden tot hogere klantretentie. Voor een kantoor is de focus op tussentijdse cijfers een handig hulpmiddel om de administratie kwalitatief op peil te houden. Logisch gevolg hiervan is dat de BTW-aangifte en jaarrekening minder tijd kosten.

Door een tussentijds dashboard, eventueel met prognose, als apart product toe te voegen, kun je differentiëren in de dienstverlening die je aanbiedt en kun je prijzen per ‘optie’ gaan optimaliseren.

De verschillen tussen Visionplanner en een dashboard in een boekhoudpakket

  1. De dashboards die boekhoudpakketten bieden zijn niet aan te passen en kunnen aangeboden worden door ieder kantoor. Bij Visionplanner heb je zelf invloed op wat je hoe en wanneer beschikbaar stelt.
  2. Binnen Visionplanner is het mogelijk om eigen templates te maken. Binnen deze templates kun je verschillende dashboards opnemen. Niet one-size-fits-all, maar voor ieder type klant een eigen variant. 
  3. Met het gebruik van Visionplanner heb je de mogelijkheid maatwerk rapportages te maken. Ook is het mogelijk om voor 1 specifieke klant een specifiek dashboard te maken. 
  4. Heb je nog niet alle boekingen verwerkt? Dan zet je de huidige periode dicht. Binnen Visionplanner kan je perioden afschermen. Binnen de meeste boekhoudpakketten is dit niet mogelijk. 
  5. Niet al je klanten maken gebruik van hetzelfde boekhoudpakket. Dat maakt dat je naar buiten toe geen uniforme uitstraling hebt als het gaat om dashboarding.


Download het e-book

Ontdek naast bovenstaande tips welke extra’s Visionplanner nog meer biedt voor jouw klanten. Bijvoorbeeld het vergelijken van de cijfers met de begroting, het maken van een prognose en het werken met niet-financiële cijfers. Lees er alles over in het e-book.

Waarom Visionplanner in plaats van een dashboard in een boekhoudpakket

Ook aan de slag met dashboarding?

Met het product Tussentijdse Cijfers van Visionplanner presenteer je je klanten de cijfers die ze nodig hebben om verder te komen. Wil je meer weten over dit product? Kom kennis maken en bekijk wat Visionplanner voor jouw kantoor en jouw klanten kan betekenen.

 

Boek een demo