<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Visionplanner zet eerste stappen in België

Erik Hooijer | 13 december 2021

Visionplanner, onderdeel van de Visma groep, zet haar eerste stappen in de Belgische markt.

Met meer dan 25 jaar ervaring in de Nederlandse markt op het vlak van dashboarding, prognose en liquiditeitsbegroting biedt Visionplanner vanaf heden hun software aan in België. Joris Joppe, COO van Visionplanner en zelf ook accountant: “De tijd is rijp, we zien de afgelopen jaren een enorme toename in de vraag naar actuele inzichten in Nederland en we zien vandaag eenzelfde golf in België. Accountants zijn fel bezig met de digitalisatie en zien hierin de opportuniteiten om hun dienstenpakket te verbreden. Onze software is vaak het startpunt voor adviesgesprekken met de ondernemers.” 

In Nederland is reeds langer zichtbaar dat accountants en boekhouders bij KMO’s ook andere dan zuiver financiële en fiscale onderwerpen op de agenda zetten. Zo staat momenteel duurzaamheid hoog op de agenda in de accountancy. Bart Govaerts, verantwoordelijke voor business development in België: “Onze oplossing biedt uiteraard real time financieel inzicht. Maar door de toevoeging van ook niet-financiële data gaan de cijfers veel meer spreken voor ondernemers. Dat biedt meerwaarde, zeker in deze bewogen tijden, en verstevigd de relatie tussen accountant en zijn klant.”

Joppe vervolgt: “We snappen dat België en Nederland, alhoewel buren, op accountancyvlak best wat verschillen kennen. Dankzij de nauwe samenwerking met andere Visma bedrijven in België kennen we de markt. De eerste accountants zijn reeds aan de slag met Visionplanner en we kijken dan ook enorm uit naar de samenwerking met meer Belgische kantoren."

Over Visionplanner:

Visionplanner is een online platform  voor accountantskantoren én hun klanten. Opgericht in 1996, het bedrijf heeft circa 150 medewerkers, een klantenbestand van meer dan 2.500 accountantskantoren, 60.000 gebruikers en meer dan 165.000 gekoppelde dossiers. Ondernemers gebruiken de cijfers in Visionplanner om hun bedrijf beter te kunnen sturen. Kantoren gebruiken Visionplanner om hun klanten op een efficiënte manier te voorzien van financiële informatie en rapportages. Kantoren kunnen eenvoudig hier een demonstratie van de software aanvragen.

Neem voor meer informatie contact op met Bart Govaerts (bart.govaerts@visma.com, +32 498862001).

Over Visma:

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 12 500 medewerkers, 1 miljoen klanten en een netto-omzet van ruim €1.741 miljoen EUR in 2020 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.com voor meer informatie.