<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Ontdek de laatste innovaties in de Visionplanner Lente Boost

Arjan van Beek | 9 mei 2023
Visionplanner Lenteboost

Visionplanner voert doorlopend nieuwe en verbeterde functies door in de rapportagesoftware en dashboards voor accountants- en administratiekantoren. Om klanten hier meer inzicht in te geven, bundelt Visionplanner vanaf nu elk kwartaal alle vernieuwingen en verbeteringen in een compact overzicht. Nieuw is ondermeer een scenario-functie in Insights. Compilation is uitgebreid met het vervaardigen van een jaarrekening voor middelgrote rechtspersonen. Administratiekantoren die geen uitgebreid dossier hoeven vast te leggen, kunnen nu in Compilation enkel een rapport maken. Lees alles over de vernieuwingen.

Visionplanner Insights

Visionplanner Insights bestaat uit de dashboards die accountants- en administratiekantoren bieden aan hun klanten voor het bespreken van tussentijdse cijfers. De dashboards bevatten financiële cijfers, KPI's en vergelijkingen met prognoses en benchmarks voor tal van sectoren. Deze informatie biedt ondernemers inzicht in het nemen van doordachte beslissingen en advieskansen voor accountants. 

  • Scenario’s voor begrotingen en prognoses
    Nieuw is de scenario-functie voor begrotingen en prognoses. Bij het opstellen van een prognose is het mogelijk maximaal vier scenario’s tegelijk uit te werken. Op deze manier is een ondernemer beter voorbereid op onzekerheden.
  • Begroting importeren
    Het is nu mogelijk om een begroting als Excel-bestand te importeren. Dit is handig als de begroting al door een klant of collega is gemaakt en scheelt invoerwerk.
  • Dashboardpresentatie als pdf-bestand 
    Met deze veelgevraagde functie zijn de besproken cijfers te downloaden als pdf-bestand. Dit vergemakkelijkt de vastlegging van de cijfers waarop advies is gebaseerd.


    Meer weten? Bekijk de video over vernieuwingen in Visionplanner Insights.

Visionplanner Compilation

Visionplanner Compilation is de nieuwe cloudoplossing voor het (risicogericht) samenstellen van jaarrekeningen. Deze software groeit uit tot de meest complete applicatie voor alle jaarrekeningplichtige bedrijven en stichtingen.
  • Jaarrekening zonder dossier
    Voor administratiekantoren die geen uitgebreid dossier hoeven vast te leggen, volstaat enkel een rapport. Dit kan nu ook in Compilation waardoor formulieren voor de dossiervorming verborgen blijven. Dat scheelt tijd in de vervaardiging van de jaarrekening.
  • Jaarrekening voor middelgrote rechtspersonen
    Na micro en klein zijn nu ook jaarrekeningen van middelgrote rechtspersonen te vervaardigen. De software is voorzien van actuele wet- en regelgeving waardoor het samenstellen makkelijk en goed gaat vanuit een gebruiksvriendelijke applicatie.
  • Koppeling met PinkWeb
    Dankzij de koppeling met PinkWeb zijn jaarrekeningen en accountantsverklaringen vanuit Compilation met een klik klaar te zetten in het klantportaal in PinkWeb. Vanuit daar kan de accountant een elektronische handtekening zetten en het document direct deponeren bij de KvK.
  • Opmerkingen plaatsen bij review
    De review is essentieel voor de borging van de kwaliteit van de jaarrekening. Zijn er opmerkingen, dan zijn deze vanuit het dossier aan te maken. Opmerkingen zijn contextafhankelijk dus zichtbaar bij het onderdeel waarop ze betrekking hebben.

Meer weten? Bekijk de video over vernieuwingen in Visionplanner Compilation.

Visionplanner Compilation First Edition

Compilation First Edition is de cloudoplossing voor het samenstellen van beknopte jaarrekeningen. Deze applicatie krijgt verbeteringen en uitbreidingen van de huidige functies.
  • Uitbreiding financieel verslag
    De financiële verslaglegging is uitgebreid met een instelling voor splitsen van de brutomarge, nieuwe toelichtingen, uitsplitsing van wettelijke reserves. Ook is EBITDA nu zichtbaar in kengetallen en is een begroting voor kleine stichtingen beschikbaar.
  • Makkelijker werken met dossier-items
    Het werken met dossier-items is vereenvoudigd door een automatische periode-instelling, het verwijderen van dossier-items van oud-medewerkers, en het altijd toevoegen aan dossier afrondingsmemorandum.
  • Verbeteringen bij accorderen, ondertekenen en deponeren
    Het proces rondom accorderen, ondertekenen en deponeren is verbeterd door waarschuwingen bij openstaande uitnodigingen en gewijzigde cijfers, hernoeming van de soorten ondertekeningen en verduidelijking van teksten op de schermen accorderen en deponeren. De datum van de samenstellingsverklaring is gelijkgesteld aan de datum van de elektronische handtekening.

Meer weten? Bekijk de video over vernieuwingen in Visionplanner Compilation First Edition.

Visionplanner Core

Visionplanner Core is de kernapplicatie met functies die in alle modules zitten. Zowel de gebruikservaring als mogelijkheden voor consolidatie zijn verbeterd en het is nu ook mogelijk om administraties te archiveren.

  • Verbeterde gebruikservaring
    De verbeteringen in de gebruikerservaring zitten in de navigatie van en naar de klantenkaart, werken in meerdere browser tabbladen, een overzicht van ongeldige voorafgaande journaalposten en een verbeterde afrondingsfunctie.
  • Verbeteringen consolidatie
    De consolidatie is verbeterd door toevoeging van een geconsolideerde jaarrekening in Compilation, eliminaties bij een subconsolidatie en het onthouden van de geselecteerde periode bij consolidatie.
  • Administraties archiveren
    Administraties zijn nu te archiveren en altijd opvraagbaar. Dit geldt ook voor ondernemers die hun bedrijf hebben beëindigd of zijn overgestapt naar een ander accountants- of administratiekantoor. Hiermee kan een kantoor blijven voldoen aan de bewaarplicht.

Meer weten? Bekijk de video over vernieuwingen in Visionplanner Core.