<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Vereenvoudig het jaarrekeningproces

Arjan van Beek | 16 september 2020
Vereenvoudig het jaarrekeningsproces

 

Waar een ondernemer vroeger nog naar een accountant of adviseur ging voor het opstellen van de standaard jaarrekening en het indienen van de aangifte verwacht hij nu een persoonlijke benadering. De ondernemer is meer bezig met het monitoren van zijn onderneming en heeft daarvoor real-time inzicht in de cijfers nodig. Zeker in tijden als deze is het belangrijk om op de actualiteit te sturen en vooruit te kijken.

Van ouderwetse urenfabriek naar een moderne serviceverlener

Als ik kijk naar de klantenportefeuille van Visionplanner zie ik voldoende voorbeelden van kantoren die in de afgelopen jaren de handschoen hebben opgepakt en zijn geswitched van een wat ouderwetse urenfabriek naar een moderne serviceverlener. De tijd die wordt bespaard op standaardprocessen, zoals het opstellen van jaarrekeningen, wordt ingezet om de klant beter, vaker en volledig op maat te bedienen. Deze kantoren zien hun omzet groeien.

Aan de andere kant van het spectrum zijn er ook kantoren die deze switch nog niet gemaakt hebben. Er is geen tijd om actief bezig te zijn met de klant. Er wordt nog gewerkt met verouderde legacy software met als resultaat dat (te)veel tijd wordt besteed aan dingen waar de klant niet beter van wordt. Mijn verwachting is dat deze kantoren de komende jaren meer last zullen krijgen van prijsdruk rondom de jaarrekening. Waarom zou een ondernemer zoveel blijven betalen voor een product dat ergens anders standaard in het dienstenpakket wordt meegeleverd?

Creëer tijd

Hoe mooi zou het zijn als alle kantoren zich omvormen tot moderne serviceverlener?  Volgens mij ontstaat er dan een win-win-situatie voor het kantoor en de ondernemer.

Dit kan alleen bereikt worden als we het proces rondom het samenstellen van jaarrekening sterk vereenvoudigen. De jaarrekening blijft een belangrijk verantwoordingsdocument en zal echt niet verdwijnen. Maar zorg er in ieder geval dat je het makkelijk maakt voor jezelf. Daarmee creëer je de tijd en ruimte om de ideale sparringpartner te worden voor je klant.

We hebben een brochure opgesteld waarin je leest wat de voordelen zijn van het samenstellen van de jaarrekening in Visionplanner. In deze brochure komt het volgende aan bod:

  • Alles-in-één platform
  • De jaarrekening
  • Samensteldossier

Klik op onderstaande button om de brochure te downloaden. 

Download brochure