<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Track & Trace

Hans Wijnveen | 30 oktober 2018

Soms vertoont de accountancy opmerkelijke parallellen met het gewone leven. Ik had iets besteld via internet. Na een dag krijg je dan per email een 'track & trace' code waarmee je je pakketje online kunt volgen.

Op de website van de, internationaal gerenommeerde, vervoerder was inderdaad de informatie over mijn pakketje te vinden. Handig! Vanuit eerdere internetbestellingen heb ik ook ervaring met de verzendinformatie van een andere vervoerder. Laten we die voor het gemak even Vervoerder 2 noemen. De verschillen tussen deze twee deden me onmiddellijk denken aan de accountancy.

De informatie van Vervoerder 1 over mijn huidige bestelling is zeer gedetailleerd. Tot op de minuut nauwkeurig kan ik zien wanneer het pakje is aangeboden, wanneer aangekomen in sorteercentrum 1 en wanneer verzonden naar sorteercentrum 2. Ik zie ook dat er nog 3 fasen moeten komen. Welke, dat staat er niet bij.

Roll-up banner

Bij Vervoerder 2 was de informatie net even anders. Ik zag wel dat het pakketje in stap 3 van 4 zat, maar niet precies wanneer de vorige stappen waren. Wel informeerde deze vervoerder mij over het verwachte bezorgmoment van mijn bestelling. Niet op de minuut nauwkeurig, maar met een tijdsvenster van 3 uur.

Twee vragen voor de oplettende lezer:

  1. welke van deze twee vervoerders levert de meeste toegevoegde waarde aan mij als klant?
  2. zie je de parallel met de accountancy? Herschrijf dan dit verhaaltje en gebruik daarbij de termen 'jaarrekening', 'tussentijdse cijfers' en 'prognose' in de juiste context.

Stuur je verhaal voor 15 november naar info@visionplanner.com. Onder de goede inzendingen verloten wij een mooie banner!