#toffekantoren

26 januari 2021 Joris Joppe

#toffekantoren

Soms valt een kantoor gewoon op. Omdat ze iets bijzonders doen. Omdat ze kleur geven aan het beroep. Luidruchtig zijn. Of juist heel ingetogen. We vinden het leuk om die voorbeelden te laten zien.

Dagelijks spreken we met accountants- en administratiekantoren. We kijken naar hun websites, zien de social media activiteiten of lezen de nieuwsbrieven. En soms valt een kantoor gewoon op. Omdat ze iets bijzonders doen. Omdat ze kleur geven aan het beroep. Luidruchtig zijn. Of juist heel ingetogen. We vinden het leuk om die voorbeelden te laten zien. Niet omdat ze Visionplanner gebruiken (want dat doen ze zeker niet allemaal). Gewoon, #toffekantoren ter inspiratie. 

En voor de goede orde, onze keuze voor #toffekantoren is nogal arbitrair. Geen uitgebreide vragenlijsten of een jury die je doorlicht. Ook geen kwaliteitsoordeel (misschien kunnen ze debet van credit niet onderscheiden, dat weten we niet). Geen glimmende awards en dito marketing. Gewoon. Leuk, ter inspiratie.

Deze blogpost zullen wij regelmatig aanvullen met nieuwe #toffekantoren. Weet jij een kantoor die op de één of andere manier opvalt en zou passen in deze inspiratiereeks? Laat het dan weten via de comments onder deze blogpost.


Admin Amsterdam

Admin AmsterdamAdmin Amsterdam - is de eerste in onze vrij arbitraire lijst met #toffekantoren. Als je in Amsterdam woont, heb je ze ongetwijfeld gezien. De “I ❤️ my boekhouder” stickers die overal en nergens op geplakt worden. Dat is de guerilla marketing van Ad_min Amsterdam. De stickers zijn inmiddels tot in de wijde omtrek gesignaleerd. Maar het kantoor is meer dan de stickers.

Dit administratiekantoor richt zich op het Amsterdamse MKB met nadruk op creatieve ondernemers en zakelijke dienstverlening. En dat doen ze duidelijk anders dan het doorsnee administratiekantoor. De advertenties in graffiti en street art magazines zijn daar een duidelijk voorbeeld van. De vacatures zijn ook onovertroffen. Een paginagrote advertentie in het FD - maar dan op z’n kop. 

Het kantoor zelf zit in het centrum van Amsterdam. Klanten die zelf de boekhouding doen, zijn welkom om dat op kantoor te komen doen. Kunnen gelijk de vragen worden beantwoord. Wel zo makkelijk.

Kortom, creatief kantoor met een duidelijke doelgroep en eigen stijl.

website: www.admin.nl


Kees de Boekhouder

Kees de Boekhouder

De tweede in het rijtje #toffekantoren is Kees de Boekhouder. Dit kantoor viel me op toen ik in een koffietentje zat te werken en een poster zag op het prikbord. Van Kees de Boekhouder. Mijn eerste indruk was eentje van een suffe boekhouder op een zolderkamer. Maar ergens klopte iets niet. De poster straalde een hoog zen-gevoel uit (iets waar je mij niet snel op kan betrappen). En dat verwacht je dan ook weer niet van Kees-op-de-zolderkamer. 

Ik ken het kantoor niet maar als je de site bekijkt, dan past het helemaal. Je krijg echt het gevoel van een community die rondom Kees is gebouwd. Dat blijkt ook wel uit het feit dat hun klanten, vooral creatives,  prominent op de site staan. En dan niet met een standaard referentie over waarom ze voor Kees hebben gekozen maar uitvoerige interviews met/over de artiest/cliënt zelf. 

De site verraadt, in ieder geval aan de marketing kant, een een professionele club. Het blog wordt frequent bijgewerkt en nieuwsartikelen over belastingen of administratie worden in hele begrijpelijke taal uitgelegd. De slogan “Behind every great creative, there’s a great bookkeeper” suggereert in ieder geval vertrouwen in de dienstverlening. Of dat terecht is, kunnen we van een afstandje natuurlijk moeilijk vaststellen. 

Overigens is Kees ook niet alleen Kees. Het lijkt erop dat ze het aardig doen en inmiddels een paar vestigingen hebben.

Website: www.keesdeboekhouder.nl

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze Blog updates

E-mail