<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Terugblik Visionplanner Inspire: Leren, lachen, netwerken

Tom Modderkolk | 19 december 2023
Visionplanner Inspire 2023

7 december was een dag vol inspiratie en innovatie. Bijna 400 deelnemers werkzaam bij accountants- en administratie kwamen bijeen in InnStyle in Maarssen voor Visionplanner Inspire. De locatie, gelegen aan het water, bood een prachtig decor voor een dag vol levendige discussies, boeiende presentaties, aankondigingen van productinnovaties en waardevolle netwerkmogelijkheden. 

Na zijn introductievideo opende Joris Joppe RA, managing director van Visionplanner het evenement. Hij schetste de ontwikkelingen in de maatschappij die invloed hebben op het werk van accountants- en administratiekantoren. Daarnaast onthulde hij twee nieuwe producten: Visionplanner Audit, cloudsoftware voor de controlepraktijk, en de digitale assistent VAIA die beschikbaar is in Visionplanner en helpt bij financiële analyses. Ook stond Joris stil bij de ontwikkeling van een open API-platform dat het mogelijk maakt om alle soorten software eenvoudig te verbinden met Visionplanner. Dit platform komt in het eerste kwartaal van 2024 beschikbaar.

Joris Joppe bij Visionplanner Inspire 2023

Moeite doen

Met automatisering heeft Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, niet zo veel. Moeite doen, is zijn motto. Hij legde uit dat moeite doen het brein fit houdt en onderbouwde dit met talloze voorbeelden. Hij betrok het publiek bij zijn presentatie en gaf als wijze les mee: ‘blijf bewegen en blijf nieuwsgierig’. Dit is een boodschap die Scherder vaak benadrukt in zijn werk, waarbij hij de nauwe verbinding tussen cognitie en motoriek onderstreept. Deze boodschap bleek een wake-upcall voor deelnemers die hun werkzaamheden voornamelijk zittend uitvoeren. Het was ook niet verrassend dat de sessie van Erik Scherder het best is gewaardeerd.

Tijdens de pauze bezochten deelnemers onder het genot van een drankje de stands van de sponsors. Of ze lieten zich door adviseurs, trainers en consultants informeren over de mogelijkheden binnen Visionplanner.

Erik Scherder bij Visionplanner Inspire 2023

Break-out rondes

Na de pauze waren er drie break-out rondes met ieder drie sessies waaruit het publiek kon kiezen. De drukstbezochte sessie in de eerste ronde was de Visionplanner Ontdekkingsreis, waarbij Bart Kwetters en Michiel Wijma alle Visionplanner producten introduceerden. In de tweede ronde was de productsessie 'Haal alles uit Visionplanner Compilation First Edition' door Belinda Nagtegaal en Gerald Stegerman het populairst. 

De derde ronde werd gedomineerd door de productsessie 'Ontgrendel het potentieel van Visionplanner Insights' waarin Mohammed Musse en Richard Leo op humoristische wijze een blik wierpen op de veelzijdigheid van de rapportages binnen Visionplanner.

Ook de verdiepingssessie over VAIA door Arjan van Beek mocht op belangstelling rekenen. Hetzelfde ging op voor de adviessessie van Bouke van der Heiden en de combinatiesessie van Stefan Burgh over fusies en overnames binnen de sector en Gregor Biljardt en Jim van der Meiden van Simon-Kucher. De sessie van Mark de Lat over duurzaamheid kreeg extra waarde. Alle deelnemers ontvingen na afloop het boekje Klaverblad van Volhoudbaarheid. Dit bevat tips over hoe een duurzame bedrijfsvoering te starten.

Overtuigen

De breakout-sessies waren interessant voor vele deelnemers, maar de tijd vloog voorbij. Na

de pauze vatte Joris de dag samen en sloot oud-VVD’er Klaas Dijkhoff Visionplanner Inspire af met een hilarisch betoog over onder andere de psychologie van het overtuigen. Daarna was het tijd voor napraten en netwerken onder het genot van hapjes en drankjes.

De feedback van de deelnemers was overweldigend positief. Ruim 75% waardeerde Visionplanner met een 8 of hoger. De keynote van Erik Scherder werd het best gewaardeerd, gevolgd door Klaas Dijkhoff en Joris Joppe. De deelnemers waardeerden de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen bij Visionplanner, nieuwe inzichten te krijgen over hoe ze Visionplanner kunnen inzetten en de kans om te netwerken met collega's en leveranciers.

Joris Joppe en Klaas Dijkhof tijdens Inspire 2023

Positieve feedback

Een deelnemer merkte op: "Ik vind het fijn om te weten waar Visionplanner mee bezig is. Ik heb het gevoel een informatieve en serieuze update gekregen te hebben van de huidige stand van zaken en de toekomstvisie van de organisatie." Een andere deelnemer voegde eraan toe: "Het was voor mij een uitje met betrekking tot de sprekers Erik Scherder en Klaas Dijkhoff, met wat netwerkmogelijkheden en als bonus aanvullende informatie op verschillende vlakken."

Een andere deelnemer gaf aan: "Visionplanner Inspire heeft de belangstelling voor de verschillende mogelijkheden aangewakkerd. Ik heb extra dingen geleerd hoe bepaalde zaken werken binnen Visionplanner." 

Tot slot zei een deelnemer: "Uiteindelijk heb ik 2 sessies overgeslagen omdat ik zeer uitgebreid geïnformeerd ben door meerdere fantastische medewerkers van Visionplanner over Compilation. Op een dusdanige manier dat we in staat zijn direct onze grotere dossiers voor 2023 hierin op te maken."

Volgende Visionplanner Inspire

Bedankt alle deelnemers voor jullie komst. We zijn blij met de positieve en constructieve feedback van de deelnemers. Die helpt ons om volgend jaar een nog betere editie te organiseren. De volgende Visionplanner Inspire staat gepland voor 19 september 2024. We kijken ernaar uit om iedereen daar weer te zien voor nog meer inspiratie, innovatie en netwerkmogelijkheden.

Benieuwd naar de presentaties? 

De presentaties kan je downloaden op onze website. Heb je vragen, stuur vooral de presentator of presentatrice een mailtje.