<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Terugblik event 'Valkuilen bij Toetsing'

Visionplanner | 22 mei 2019
Video

Woensdagmiddag 15 mei is een bijzondere middag voor Visionplanner en haar klanten. Het gloednieuwe Auditorium wordt voor het eerst in gebruik genomen! En wel voor een interessante bijeenkomst. Nog een paar maanden en de toetsing staat bij veel accountantskantoren voor de deur. Menig accountant voelt daarbij enige nervositeit. Van de toetsing hangt namelijk nogal wat af. Het is dus van belang om je goed voor te bereiden op de toetsing. Speciaal hiervoor vliegen we John Weerdenburg van Auxilium in. Want als er iemand is die veel over de toetsing kan vertellen, is hij het wel.

John begint het evenement met een interessante vraag: wie van jullie wordt dit jaar getoetst? Ongeveer een kwart van de aanwezigen steekt zijn hand op. De andere aanwezigen krijgen vroeg of laat ook een uitnodiging voor toetsing door de bus en willen graag weten hoe ze hier zich goed op kunnen voorbereiden. John vertelt: ‘Een toetsing zou je rationeel moeten beleven. Maar dat gebeurt vaak niet. De toetser geeft een oordeel over de vastlegging van je werk en dat voelt al gauw persoonlijk. Het is zaak dat je goede kwaliteit kunt laten zien en samen met de toetser nadenkt over hoe je dat toetsingsproces zo goed mogelijk inricht.’

John behandelt tijdens het evenement tien valkuilen bij toetsing. En bij elke valkuil geeft hij één of meerdere tips. Zijn belangrijkste tip delen we graag met je!

De tip💫: krijg regie over de toetsing van je accountantskantoor

Deze tip ligt in het verlengde van bovenstaande. Zorg dat je je goed voorbereidt en dat je stevig in je schoenen staat. Komen er twee toetsers? Doe de toetsing dan niet in je eentje, anders voel je je al gauw de zwakste schakel in een discussie.

Zorg ook goed voor de toetser. Stel een rustige werkplek beschikbaar, verzorg een goede lunch en maak duidelijke werkafspraken. Zorg ervoor dat de toetser voldoende tijd heeft. Want hoe meer tijd hij heeft, hoe zorgvuldiger hij te werk gaat. Houd je eigen agenda die dag vrij, zodat er niks in de weg staat voor een goed georganiseerde toetsing.

Met een goede voorbereiding voel je je gelijkwaardig aan de toetser. De Raad van Toezicht weegt het oordeel van de toetser sterk mee in het definitieve oordeel en tijdens het toetsingsproces kun je hier invloed op uitoefenen. Wees dus niet te bang om een discussie aan te gaan!

Een waardevolle bijeenkomst

In de zaal kun je een speld horen vallen, de deelnemers luisteren geboeid naar de adviezen van John. Na afloop van het evenement blijven de deelnemers nog hangen voor een borrel. Er wordt nagepraat en ervaringen en tips worden gedeeld. We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst!

 

Wegens succes opnieuw ingepland.

Het event is als zeer waardevol beoordeeld. Daarom hebben we besloten om dit event ook te organiseren voor kantoren die nog geen gebruik maken van Visionplanner Cloud. Op 3 juli 2019 komt John Weerdenburg opnieuw vertellen over de valkuilen bij toetsing. Daarnaast presenteren we je graag onze oplossing.

SCHRIJF JE IN