<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Supermarkt of groenteboer

Joris Joppe | 9 november 2020
blog supermarkt of groenteboer

Vroeger was Visionplanner de oplossing voor online dashboarding voor MKB ondernemers. We waren de eerste met een substantieel marktaandeel en ook nu nog marktleider in dit segment. Later hebben we daar een jaarrekeningmodule aan gekoppeld. Eind 2017 volgde het administratiedossier met werkprogramma’s en automatische controles. En komend jaar kun je onze fiscale oplossing verwelkomen.

Al die oplossingen kun je natuurlijk ook los kopen. De kans bestaat dat je dan een oplossing vindt die op sommige punten beter bij jouw kantoor past. Die misschien wel perfect bij je past. Maar daar hangt wel een rekening aan. 

En dan heb ik niet over de licentiekosten. Maar bijvoorbeeld wel over:

  • De zoveelste omgeving waar je in moet loggen. Less is more, ook in dit geval. En alhoewel we met single-sign-on een hoop pijn weg kunnen nemen, is het ook fijn als je maar één profiel hoeft te onderhouden.
  • Niet alle ondernemers zitten te wachten op de software die je als accountant te bieden hebt. Dan is het fijn als je dit zoveel mogelijk kunt beperken. De combinaties van dashboards, jaarrekeningen en straks aangiftes in één webapplicatie en één mobiele is dan wel prettig.
  • Veel hangt af van het gebruik van de juiste data. Door meerdere modules in dezelfde applicatie te gebruiken, heb je nooit synchronisatieverschillen na correctie journaalposten of de ergernis van rekeningen die in verschillende applicaties aan andere rubrieken zijn gekoppeld.
  • Koppelen gaat steeds makkelijker. Dat is waar. Maar het blijft werk. Koppelingen leggen tussen pakketten, herstellen als de koppeling gebroken is. Het moet gebouwd worden door softwareleveranciers en als kantoor moet je het managen. Min of meer verborgen kosten (en ergernis) die je mee moet wegen.
  • En het is natuurlijk ook wel handig als klanten (en de daarbij behorende gebruikers) maar op één plek hoeft te beheren.

“Er zijn zelfs kantoren die klanten geen toegang geven tot de boekhouding, maar Visionplanner gebruiken om de klant inzicht te geven in de cijfers.

Voldoende argumenten dus om bij selectie van software alle features van een platform te bekijken. Dus ook als je alleen op zoek bent naar een nieuwe samensteloplossing.

Nieuwsgierig geworden naar het assortiment van Visionplanner?

We laten het je graag zien in een vrijblijvende, online demo.

Plan een vrijblijvende demo