<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Meet the Consultant - Hoe maak je van het inrichten van Visionplanner prioriteit?

Visionplanner | 30 januari 2023
Vraag het de Visionplanner Consultant

In deze blog-serie gaan onze consultants dieper in op veelgestelde vragen van onze klanten

Richard Leo is al meer dan 15 jaar consultant bij Visionplanner. Hij komt bij diverse klanten over de vloer, van grote accountantskantoren tot MKB’ers die zelf met Visionplanner werken. In die hoedanigheid is hij ook regelmatig betrokken bij de implementatie. In veel gevallen gaat dat soepel, maar hij ziet ook dat het voor sommige kantoren lastig is tijd én prioriteit te geven aan het opstarten als Visionplanner eenmaal is aangeschaft. 

“In de praktijk zien we veel klanten die enthousiast Visionplanner aanschaffen. Ze zien de toegevoegde waarde en willen graag efficiënter en met meer inzicht gaan werken. Maar door zaken als personeelstekort, piekdrukte en andere prioriteiten blijven ze soms hangen in hun bestaande manier van werken en duurt het even voor Visionplanner goed is ingericht.” 

Hoe kunnen we jou als klant op weg helpen om de inrichting snel op te pakken? 

Richard geeft de volgende tips: 

Tip 1: Zet al je administraties eens goed op een rij

“Je hebt met een reden gekozen voor een dashboard oplossing. Je weet dat het je waardevolle inzichten gaat bieden voor je klant en dat het je zelf tijd gaat besparen. Het zou jammer van de investering zijn als het blijft liggen. Bedenk met welke administraties je wilt beginnen en welke klanten enthousiast zullen zijn. Welke standaard dashboards kan je gebruiken? Daarnaast heb je vaak meer tijd dan je denkt, maar is het gevoelsmatig lastig om dit soort zaken te prioriteren als je ook klanten hebt die je tijd en aandacht nodig hebben.”

Tip 2: Maak optimaal gebruik van je onboarding periode

“Als nieuwe klant krijg je een onboarding periode van Visionplanner. In de onboarding krijg je naast trainingen ook begeleiding van een Customer Success Consultant. Dat kan ik zelf zijn of een van mijn collega’s. Wij zijn er om jou op weg te helpen met het gebruik van Visionplanner. In de onboarding periode hebben we meerdere contactmomenten, waarin we aan de hand van jouw doelen de software optimaal gaan inrichten.”

Tip 3: Vraag hulp aan Visionplanner

“Het kan natuurlijk zijn dat je project na de onboarding periode toch even blijft liggen. Het is een andere manier van werken, en het ene kantoor zal dit makkelijker oppakken dan het andere. Blijf vooral niet aanmodderen als je er niet uit komt. Telefonische support is inbegrepen in je Visionplanner abonnement. Onze support medewerkers kennen de systemen als geen ander en kunnen je wellicht heel gemakkelijk weer op weg helpen. Is je vraag complexer, dan kan ook na de onboarding altijd de hulp van een consultant worden ingeroepen. Tijdens een uurtje online sparren kunnen wij al een hoop voor je betekenen. En we bieden ook inloopdagen aan waarin je je vragen kunt stellen. Wij willen vooral dat je als klant tevreden bent en alles uit de software haalt.”  

Tip 4: Houd je systeem zo schoon mogelijk

“Het voordeel van Visionplanner is dat je het met ieder gangbaar boekhoudpakket kunt koppelen. Eenmaal gekoppeld staat de basis goed en kun je vertrouwen op de kwaliteit van je cijfers. Maar op het moment dat je je administratie maar deels gekoppeld hebt, of als je gaandeweg zaken toevoegt in je bron administratie, maak je niet optimaal gebruik van je software. Zorg daarom dat je wijzigingen - zoals bijvoorbeeld nieuwe grootboeknummers - altijd meteen doorvoert in Visionplanner. Als je jezelf en je medewerkers hier scherp op houdt blijft je systeem ‘schoon’ en weet je altijd zeker dat je begrotingen, prognoses en dashboards kloppen.”