<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Visionplanner Compilation trapt 2023 af met grote release

Visionplanner | 31 januari 2023
Grote release Visionplanner Compilation

In oktober 2022 hebben Visionplanner en MLE samen 'Visionplanner Compilation' gelanceerd: de beste samensteloplossing van dit moment. Op 31 januari 2023 heeft er een grote release plaatsgevonden waarbij veel nieuwe functionaliteit is toegevoegd. Deze update onderstreept de visie die Visionplanner heeft voor de nieuwe Compilation oplossing. De software moet geschikt zijn voor klanten in alle soorten en maten, zodat je als kantoor je hele klantenkring met één cloudoplossing voor de jaarrekening kunt bedienen.

Middelgrote rechtspersonen

Een belangrijke update is dat er vanaf nu ook jaarrekeningen en publicatiestukken kunnen worden opgesteld voor middelgrote rechtspersonen. Arjan van Beek, product marketing manager bij Visionplanner, licht toe: “Er is al veel vraag in de markt naar een oplossing waarmee je deze doelgroep goed kunt bedienen. Doordat de regelgeving en standaarden in ons Nederlandse systeem best ingewikkeld zijn kun je niet zomaar alle rechtsvormen in één pakket stoppen. Dankzij de flexibele opzet van Compilation kunnen we dit nu wel realiseren. Het elektronisch ondertekenen voor de middelgrote jaarrekening vereist ook een iets andere standaard. Dit kunnen we binnenkort toevoegen dankzij onze verregaande samenwerking met andere Visma-bedrijven, in dit geval PinkWeb.”

Geconsolideerde jaarrekening voor BV’s

Ook lanceert Visionplanner met deze update functionaliteit voor het maken van een geconsolideerde jaarrekening. “Bedrijven met een grotere BV-structuur kunnen zo heel eenvoudig hun dossiers voor enkelvoudige vennootschappen hergebruiken voor de geconsolideerde jaarrekening. Onze werkstappen zijn zo vormgegeven dat je altijd zo min mogelijk werkzaamheden dubbel doet en zo efficiënt mogelijk werkt,” zegt Arjan van Beek.

Oog voor flexibiliteit en regelgeving

Deze efficiëntie vind je door de hele software terug. “Denk bijvoorbeeld ook aan flexibiliteit in opdrachttypen. Voor sommige klanten wil je zo beknopt mogelijk te werk gaan. Andere klanten vereisen een uitgebreider dossier. En in elk dossier zitten ook accorderingsstappen en moet er ondertekend worden. Hier komen op verschillende momenten verschillende personen aan te pas. Onze uitdaging is om de kantoren zoveel mogelijk te faciliteren. Wij denken bij het ontwikkelen steeds vanuit de accountants en financieel adviseurs, waarbij we rekening houden met de werkzaamheden en de regelgeving.” 

Gebruiksgemak is ook een van de pijlers van Visionplanner Compilation. Daarom blijft Visionplanner toetsen bij klanten en op basis daarvan verbeteren. Het gaat dan om verbeteringen in de gebruikersinterface, maar ook het uiterlijk van de rapporten is daar een goed voorbeeld van. Visionplanner Compilation biedt vier standaard rapportstijlen waar gebruikers uit kunnen kiezen, die gemakkelijk in een PDF gegoten kunnen worden. Arjan van Beek sluit af: “Adviseurs moeten kunnen focussen op het belang van hun klanten, zonder zorgen om processen en vorm. Met onze software waarborgen we kwaliteit, efficiency en comfort, en daarmee maken we het leven van onze klanten makkelijker.”

 

Overstapactie

Stap vóór 1 oktober 2023 over naar Visionplanner Compilation: dé cloudsoftware voor jaarrekeningen. Geniet van 50% korting voor 3 maanden, gratis inrichting en een persoonlijke expert voor al je vragen.

Bekijk de actie