<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Hoe je met Visionplanner het hele jaar aan de jaarrekening werkt.

Joris Joppe | 10 december 2019
Schermafbeelding 2019-12-10 om 15.37.41

 

Dat al die activiteiten dan uiteindelijk in de jaarrekening terecht komen, is haast vanzelfsprekend. Maar niet helemaal. Er blijft een spanningsveld tussen continue aandacht voor je klant en een samensteldossier en jaarrekening die dat ook reflecteren.

Zeker omdat een jaarrekening maken en alles dat daarbij komt kijken, niet alleen een druk op de knop is. Nog steeds komt een belangrijk deel uit de context van de data. En die context moeten experts toevoegen. Dat is en blijft de waarde van administratie- en accountantskantoren. En dan maakt het niet zo veel uit of je die aan een xbrl document toevoegt of met een ondernemer bespreekt.

Je zou natuurlijk in maart het verhaal van de onderneming van het afgelopen boekjaar op kunnen schrijven. Dat kan. Maar wie weet er nou nog wat je negen maanden geleden met de klant hebt besproken? En als je het niet meer precies weet, kun je het dan maken om het nog een keer te vragen? Of is het dan toch maar niet meer relevant (denk je)?

Beter is het natuurlijk om, net als tijdens een vergadering aantekeningen te maken. Deze netjes te bewaren en daar op terug te vallen als dat nodig is.

En omdat we al een poosje in de 21ste eeuw leven moet je natuurlijk wel software hebben om die aantekeningen te maken. Zodat je alles goed hebt vastliggen en niet kwijt kunt raken. En je makkelijk de voor de jaarrekening relevante punten eruit kan pikken.

Precies dat hebben we sinds begin december in Visionplanner geregeld. Als je nu gedurende het jaar met jouw klant bezig bent, kun je zaken in het administratiedossier documenteren. Bevindingen kun je gelijk door zetten naar de volgende periode of, als het relevant is voor de jaarrekening, direct naar het samensteldossier. Ook conclusies die volgen uit werkprogramma’s voor bijvoorbeeld samenstelwaardigheid of cliënt acceptatie kun je direct opnemen op de juiste plek in het samensteldossier.

Zo hoef je nooit meer te graven in jouw of andermans geheugen. Werk je sneller omdat je zaken maar één keer vastlegt en heb je alle context bij de hand als je de jaarrekening gaat maken. Wil je meer weten? We organiseren verschillende webinars waarbij we deze integratie graag verder toelichten.

Webinar 'nieuwe samenstelfunctionaliteiten' WEBINAR ADMINISTRATIEDOSSIER