<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

We hebben iets moois voor je: de IB prognose

Karst Janssen | 18 maart 2020
IB Prognose

Jij hebt daar geen tijd voor en de klant wil er ook niet voor betalen. Met de dashboards in Visionplanner is dit nu verleden tijd, want wij hebben iets moois voor je: de IB prognose

Wat is het

Samen met onze partners hebben we een aantal widgets ontwikkeld die perfect inzicht geven in de actuele en verwachte IB positie van een ondernemer. Deze berekening helpt je om jouw klant inzicht te geven in de inkomstenbelasting die aan het einde van het jaar verschuldigd wordt. Na enkele instellingen geef je jouw klant volledig geautomatiseerd de meest nauwkeurige inschatting van de verschuldigde inkomstenbelasting.

Wat kun je ermee

Met de IB Prognose beantwoord je in een handomdraai de meest gestelde vraag: Hoeveel inkomstenbelasting moet ik betalen? Nog voordat de vraag gesteld wordt. Dat is op zich al veel waard. 

Maar misschien nog wel belangrijker Dit inzicht maakt het makkelijker om samen met de klant de IB positie tijdig te optimaliseren/plannen. Wijziging van rechtsvorm? Wel of geen investeringen? Wel of niet toepassen van willekeurige afschrijvingen? De verschillende widgets geven je een goede basis om dit gesprek te starten. Dit betekent dat jouw klant zeker weet dat er geen geld op tafel blijft liggen!

Hoe ziet het eruit

Om je een goede indruk te geven van de IB Prognose zie je hieronder welke widgets je voor de berekeningen kunt gebruiken. 

IB prognose in Visionplanner

Geef de klant direct inzicht in de uitkomst van de aangifte. 

Schermafbeelding 2020-03-18 om 14.52.28

Maak je gebruik van onze software en wil je direct beginnen?

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden en wil je de actuele inkomstenbelasting berekening inzetten. Ga dan direct naar onze website. Hier krijg je stap voor stap uitleg om bovenstaande widgets toe te voegen aan jouw presentaties.

 

Maak je nog geen gebruik van dan onze software? Binnenkort organiseren we een webinar waarbij we ingaan op deze functionaliteit. Tijdens dit webinar laten we zien hoe je binnen Visionplanner ook fiscaal tussentijds kan rapporteren. Tijdens het webinar komt o.a. de IB prognose aan bod:

Volg het webinar