<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Hebben we het ergste gehad? En wat betekent dat voor jouw rol richting je klant?

Femke Hogema | 7 juli 2020
Profit First dashboard in Visionplanner

Visionplanner is een mooie samenwerking met Femke Hogema van Profit First gestart. Een samenwerking die voor jou ook interessant kan zijn!

Profit First is een leuk, praktisch en toegankelijk cashflowmanagementsysteem. Om professionals te helpen bij de toepassing van Profit First ontwikkelt Visionplanner een Profit First dashboard.

We vroegen Femke (tevens auteur De Winstadviseur, de nieuwe rol voor boekhouders en accountants, en het zojuist verschenen Ondernemen in Crisistijd) ook of ze een blog voor de Visionplanner relaties wilde schrijven, dus hierbij eerst haar blog:

De meeste boekhouders en accountants hebben tot nu toe maar weinig last van de Corona Crisis ondervonden. Sterker nog, voor sommige financials betekende de afgelopen maanden dat ze juist een tandje bij moesten schakelen – er waren meer vragen dan ooit tevoren.

Ongemerkt denken we (ook onze klanten) wellicht dat we het ergste gehad hebben; en dat we langzaam weer ons ‘normale werk’ kunnen oppakken. Op beide aspecten wil ik je graag aan het denken zetten 😉.

Hebben we het ergste gehad?

Allereerst de vraag of we het ergste gehad hebben. Ik betwijfel het. Dat we in een economische crisis zitten hoef ik jou niet uit te leggen. En dat deze crisis impact heeft op onze klanten ook niet. Maar, omdat restaurants, theaters en zwembaden hun deuren weer openen, voelt het voor de meesten toch alsof we weer in de opgaande lijn zitten. En dat is nog maar de vraag. Want veel ondernemers hebben de afgelopen maanden wel overleefd. Ze hadden buffers, kregen overheidssteun, of beide. Sommigen hebben door geploeterd terwijl je, als je er kritisch naar kijkt, hun verdienmodel eigenlijk geen bestaansrecht meer had. Deze ondernemers zitten nu zónder buffers, maar mét schulden (denk aan de uitgestelde belastingen) te kijken naar een hálfgevulde orderportefeuille. Dus terwijl er minder binnenkomt dan ze gewend zijn, moeten ze tegelijkertijd de achterstand van de afgelopen maanden inlopen. Dat zal voor veel ondernemers ondoenlijk zijn. Het ergste moet daarom misschien zelfs nog wel komen. Ondernemers die in de overlevingsstand zaten, ontdekken nu dat ze er echt niet uitkomen. Ondernemers die het de afgelopen maanden heel zwaar hadden, ontdekken nu dat hun bedrijf met het huidige verdienmodel wellicht niet langer levensvatbaar is.

Kun je je ‘normale werk’ weer oppakken?

Wat betekent dit voor jou? Als boekhouder, belastingadviseur of accountant van je klant? Kun je je ‘gewone’ werk weer oppakken? Ik zou de vraag anders willen stellen: Wil je dat? Of pak je nu de kansen die de huidige tijd bieden? Kansen om je rol als sparringpartner, winstadviseur of trusted advisor te vergroten. Er wordt al jaren gezegd dat het compliance werk - de boekhouding, jaarwerk en aangiften - minder belangrijk wordt. En dat de moderne boekhouder meer en meer de adviesrol op moet pakken. Als er ooit een moment was om dat te doen, dan is het nu. Alle ondernemers die al die jaren zeiden ‘gewoon een boekhouder’ te willen, en dan liefst ‘een goedkope’ hebben nu op de meest pijnlijke manier ooit geleerd wat er gebeurt als je geen grip op cijfers hebt. Als geen buffers hebt. Geen solide strategie. Al die ondernemers hebben nu ontdekt dat geld uitgeven aan een winstadviseur geen ‘nice to have’ maar een ‘must have’ is. Ze hebben jou harder dan ooit nodig, en niet alleen voor het basiswerk, maar ook voor de bijkomende advieswerkzaamheden. Ze hebben je nodig om de cashflow te managen, de kostprijs te berekenen, de marges en het verdienmodel onder de loep te nemen, een plan te maken, buffers aan te leggen, schulden af te lossen en nog veel meer. Dit is het moment om je rol te pakken. Om te laten zien dat je méér waarde kunt toevoegen.

Hoe?

Zoek je naar manieren hoe je die rol pakt? ProfitCon is een tweedaagse winstconferentie speciaal voor boekhouders en accountants die zich willen onderscheiden en die van meer waarde voor hun klant willen zijn. Omdat Visionplanner en Profit First het nieuwe Profit First dashboard op ProfitCon presenteren, mag Visionplanner klanten met een flinke korting van 150 euro uitnodigen voor ProfitCon! Op ProfitCon.nl staat alle informatie. Met kortingscode: visionplanner krijg je maar liefst 150 euro korting op je ticket. Je betaalt dan in plaats van 697 slechts 547 excl. btw voor twee geweldig inspirerende dagen met de beste sprekers uit binnen en buitenland! Ga snel naar www.ProfitCon.nl en gebruik kortingscode visionplanner voor 150 euro korting. Deze korting is geldig tot en met 17 juli.