<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

De meerwaarde van het Visionplanner trainingstraject voor bestaande gebruikers

Mariska Bronkhorst | 24 april 2019
dylan-gillis-533818-unsplash

Wanneer je als accountants- of administratiekantoor aan de slag gaat met Visionplanner, start je met een onboardingtraject dat bestaat uit verschillende trainingen. De ideale start voor kantoren! Maar dit trainingstraject is niet alleen ideaal voor startende kantoren. Ook als jouw organisatie Visionplanner al een tijd gebruikt, is het waardevol om het trainingstraject nog eens te volgen. In dit blog leg ik je uit waarom.

Waarom het trainingstraject waardevol is als je al Visionplanner klant bent

Ons trainingsprogramma is dynamisch. Dat betekent dat we het programma steeds aanpassen op basis van inzichten, verandering in functionaliteiten en nieuwe functionaliteiten. Het is dus raadzaam om na een bepaalde tijd weer even scherp te stellen en te checken of je Visionplanner nog steeds op de beste manier gebruikt. Het zou jammer zijn als je niet alles uit de software haalt wat erin zit!

Tijdens het trainingstraject krijg je de juiste basiskennis om Visionplanner op een goede manier te gebruiken. We behandelen management, het samenstellen van een jaarrekening en het tussentijdse cijfers dashboard. Deze trainingen volg je bij ons op kantoor, samen met andere kantoren die met Visionplanner (gaan) werken. Het leuke aan zo’n samengestelde groep is dat je met andere kantoren kunt sparren en ervaringen en kennis uitwisselt.

Welke training is interessant voor jou?

De managementtraining

Deze training is geschikt voor jou als je Visionplanner nog niet echt in je proces opgenomen hebt. Tijdens de training helpen we je om het grote plaatje te definiëren en te bepalen welke plaats Visionplanner daar bij inneemt. We bespreken diverse managementissues, zoals ‘Hoe krijg ik mijn collega’s mee in het gebruik van Visionplanner?’, ‘Wie bepaalt de standaarden?’ en ‘Wie moeten Visionplanner gaan gebruiken?’. Misschien heeft de software niet het effect dat je verwachtte in jouw organisatie en moet je de antwoorden op bovenstaande vragen opnieuw formuleren. Dan is de managementtraining het geschikte moment om er opnieuw in te duiken en een nieuw integratieproject te starten.

De jaarrekening training

Misschien werkt jouw kantoor al wel met Visionplanner, maar gebruik je de software tot nu toe alleen voor het maken van tussentijdse cijfers en stel je je jaarrekening via een andere oplossing samen.

Als je tussentijdse cijfers maakt voor jouw klanten, creëer je meer marge en los je de prijsdruk op doordat je in het jaar feitelijk al aan de jaarrekening werkt. Doordat je in het jaar al aan het jaar werkt, heb je in januari 95% van je jaarrekening al klaar staan. Tijdens de jaarrekening training leer je alle ins en outs van het samenstellen met Visionplanner. Doordat we praktisch aan de slag gaan, ervaar je hoe de software werkt. Vragen kun je gelijk stellen. Na de training heb je genoeg kennis om je collega’s op gang te helpen. Alle benodigde kennis is dus in jullie eigen organisatie aanwezig.

De tussentijdse cijfers training

Weet je niet zeker of je de module voor het maken van tussentijdse cijfers op een juiste manier gebruikt? Of behoeft het nog wat extra aandacht om meer in standaarden te werken bij het maken van dashboards? Dan is deze training geschikt voor jou! Ook als je eerst de module voor het samenstellen van jaarrekeningen gebruikte en je nu ook tussentijdse cijfers wilt maken, ben je bij deze training op de juiste plek. Je leert hier het maken en weergeven van tussentijdse cijfers en het werken met KPI’s. Na de training richt je het kantoorsjabloon verder in en rol je de dashboards uit over je klanten.

 Wil jij een van onze trainingen volgen? 

Bekijk ons trainingsaanbod

Hoe blijf je na de basistrainingen op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen?

Als je na het volgen van de basistrainingen nog vragen hebt of ergens niet uitkomt, staan de medewerkers van onze helpdesk altijd voor je klaar. Daarnaast blijven je informeren middels onze nieuwsbrief en via social media. Op Linkedin houden we je graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, evenementen, updates & interessante video's.

Volg Visionplanner op Linkedin