<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Waarom Visionplanner Compilation en Insights een gouden combinatie vormen voor efficiency en advies

Arjan van Beek | 19 februari 2024
Waarom Visionplanner Compilation en Insights een gouden combinatie vormen voor efficiency en advies

Stel je voor, je bent druk bezig met het opstellen van jaarrekeningen. De stapel werk neemt toe, de uren tikken weg en de druk om nauwkeurige, betrouwbare rapporten te leveren neemt toe. Maar wat als er een manier was om dit proces te stroomlijnen en tegelijkertijd waardevolle inzichten te bieden aan je klanten?

Visionplanner biedt met Compilation en Insights cloudoplossingen voor efficiënte jaarrekeningen en diepgaande analyses. Compilation versnelt het opstellen van jaarrekeningen, terwijl Insights via 40 standaard dashboards en een gebruiksvriendelijke dashboardbuilder relevante tussentijdse rapportages faciliteert. Samen verlagen ze werkdruk en verbeteren ze de dienstverlening richting klanten van accountants- en administratiekantoren.

Te druk

Toch horen we geregeld dat accountants en adviseurs te druk zijn met administraties, jaarrekeningen en aangiften om hun klanten ook tussentijdse cijfers te verstrekken. Daarom leg ik uit hoe het verstrekken van tussentijdse cijfers juist tijd bespaart. 

Open voor adviesdiensten

Kantoren die hun klanten tussentijdse cijfers verstrekken geven aan dat de betrokkenheid van hun klanten bij de financiële cijfers is verbeterd. Daardoor staan klanten meer open voor de adviesdiensten. Tegelijk neemt de kwaliteit van de administratie toe. Ziet de ondernemer op zijn dashboard iets geks in de administratie, dan weet hij vaak nog de oorzaak en kan dit dan corrigeren. Als de fout met het opstellen van de jaarrekening wordt ontdekt, dan vergt het veel uitzoekwerk. 

Sneller jaarrekeningproces

Het opstellen van tussentijdse cijfers versnelt daarnaast het jaarrekeningproces. De cijfers zijn aanwezig in Visionplanner. Compilation heeft vele standaardteksten, je checkt alleen nog even of de juiste teksten ook in het rapport staan. Daardoor is de vervaardiging van een correcte jaarrekening zo gebeurd. Dus werken met tussentijdse cijfers kan een hoop tijd besparen. Tip: er is een standaard dashboard voor de jaarrekeningpresentatie beschikbaar. Als je dit aan klanten laat zien en via dit dashboard de jaarrekening bespreekt, dan merken ze direct hoe overzichtelijk het is en staan ze mogelijk ook open voor dashboards met tussentijdse cijfers.

Werk je al met Visionplanner Compilation voor de jaarrekeningen dan is het niet nodig om een extra administratie in Visionplanner aan te maken. Bovendien kan het maken van dashboards voor klanten in slechts vijf minuten worden gedaan.

Training

Hoewel training optioneel is, kan het volgen van een ééndaagse training helpen om optimaal gebruik te maken van de dashboards.  Dus, als je op zoek bent naar een manier om je accountancypraktijk naar een hoger niveau te tillen, ga aan de slag met combinatie van Visionplanner Compilation en Visionplanner Insights

Meer weten over Visionplanner Insights?

Bekijk het opgenomen webinar waarin Steve Schreuder in nog geen 12 minuten de mogelijkheden toelicht.