<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Belasting plannen als een investering

Karst Janssen | 15 oktober 2019
19-08-28-0910karst janssen  LOWRES-1

 

Door Chris Wolters (Noab Activa)

“Met de komst van de fiscale module van Visionplanner zijn kantoren ook in staat om hun klanten te voorzien van tussentijdse financiële en fiscale informatie. Daarnaast kunnen ze met deze module in Visionplanner fiscale aangiften en jaarrekeningen afronden,” vertelt Karst Janssen enthousiast. “Natuurlijk sluit ook de fiscale module naadloos aan op het credo ‘in het jaar aan het jaar werken’. Hiermee is Visionplanner het enige pakket dat het complete plaatje aanbiedt.”

Samen werken aan resultaten

Het ontwikkelingsproces van de module verloopt uitstekend omdat Visionplanner goede contacten heeft met experts uit de praktijk. “Dat zijn namelijk de kantoren,” geeft Karst Janssen aan. Hij is een man uit de praktijk en stelt: “Door co-creatie kunnen uiteenlopende wensen en pijnpunten worden opgespoord. Door een brede groep gebruikers van verschillende kantoren uit de fiscale praktijk samen te brengen, zoals assistenten, fiscalisten, klantbeheerders, relatiemanagers en partners, is co-creatie zeer productief gebleken! Samen kijken we naar processen in de fiscale praktijk zoals de aangiften inkomsten- en vennootschapsbelasting, het kantoorproces en het geven van advies. De pijnpunten die daaruit naar voren komen, lossen we op.”

Ruimte scheppen voor meerwaarde

De ontwikkeling van de module Fiscaal schept ruimte voor een pro-actieve rol op fiscaal gebied en maakt, zoals gezegd, het plaatje compleet. “Visionplanner onderstreept steeds de meerwaarde die kantoren zichtbaar kunnen maken door het geven van tussentijdse financiele en fiscale informatie, zowel zakelijk als privé.” Janssen onderstreept nog eens dat door actuele informatie fiscale ver- rassingen verleden tijd zijn. “Met onze software zijn belastinguitgaven, net zo- als investeringsbeslissingen, gewoon te plannen. Een benadering die borg staat voor het snel en efficiënt opstellen van aangiften. Janssen vervolgt: “Alles staat of valt met een aantrekkelijke, begrij- pelijke en leesbare presentatie van de informatie. Vanuit de adviesfunctie wil men begrijpelijke taal en heldere visuali- saties kunnen presenteren. Ondernemers krijgen direct inzicht in de eigen fiscale situatie. In één oogopslag is vast te stellen wat de adviseur voor hen betekent. Dit sluit naadloos aan op onze visie, zoals we die al hebben voor tussentijdse rapportage en het samenstelproces.”

Wanneer klaar?

Het past allemaal in de eigen visie van Visionplanner die gebaseerd is op snel kunnen schakelen met de klant en via het dashboard realtime inzicht geven in de financiële situatie van een bedrijf. En ze zijn nog niet klaar. Karst Janssen: “Helaas kan ik nog niet vertellen wanneer de eerste versie live komt, want daar is het nog te vroeg voor. Wel weet ik zeker dat dit het wachten waard is.”

Janssen adviseert alle kantoren dan ook om te wachten om op de fiscale module als ze van plan zijn om op korte termijn over te stappen.

Activa - Nummer 3 - 2019

Blijf op de hoogte

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Laat dan je gegevens achter door op onderstaande button te klikken. Of bezoek de Visionplanner Cloud dag op 26 november 2019. Karst Janssen praat je dan graag bij over de ontwikkelingen binnen Visionplanner Fiscaal. En misschien krijg je wel een voorproefje?

Ik blijf graag op de hoogte

Meer informatie over de Visionplanner Cloud dag