<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Wij maken 2018 niet mooier

Hans Wijnveen | 24 november 2017

Door Hans Wijnveen, Head of Product bij Visionplanner.

 

Traditioneel staan accountants bekend als mensen die niet echt van verandering houden en ook niet echt vooruitstrevend zijn. Het is niet echt een sector die je als trendwatcher in de gaten moet houden.

Toch klopt dat niet helemaal met de ervaring die wij als Visionplanner hebben. In 2017 hebben ruim 900 accountants- en administratiekantoren hun eerste rapportages (tussentijds en/of jaarrekening) in de cloud gemaakt, zijn er 65.000 nieuwe administraties in de Visionplanner cloud gezet en is het aantal gebruikers per maand gestegen van 16.000 naar 26.000.

Wij vinden dat revolutionair.

Is Visionplanner daarmee een game-changer? Disruptive? Laten we het erop houden dat het Visionplanner is gelukt om de tendens in de markt tijdig te onderkennen. En dat we daarvoor tijdig een geschikte software-oplossing hebben gebracht. Vervolgens heeft de accountancy dit opgepakt en het is dankzij de oplettendheid en visie van deze groep mensen dat we zijn waar we nu zijn.

Ondertussen hebben we onze plannen voor 2018 klaarliggen. Het wordt een ode aan kantoren die onze visie delen en onze aanpak hebben omarmd. Veel van deze kantoren zijn in 2017 op kleine schaal begonnen met het samenstelproces in de cloud. In 2018 willen ze breed aan de slag met Visionplanner. Wij pakken die handschoen op. We zullen meer capaciteit dan ooit inzetten voor kleinere en grotere verbeteringen van het proces. En voor continue verhoging van de snelheid.

 

Onze speerpunten:

Snel een gevalideerde kolommenbalans

Ondersteund door checklists en automatische controles in het administratieve dossier zullen we kantoren faciliteren in hun transitie naar vaker tussentijds juiste cijfers kunnen verstrekken. Via de checklists borg je dat de juiste zaken worden gedaan en dat er niet onnodig veel wordt gedaan.

Een jaarrekening voor iedereen

Bij alle rumoer over het wel of niet irrelevant worden van de jaarrekening moeten we niet vergeten dat het jaarlijks correct afronden van het boekjaar belangrijk is. En blijft.

Of je klant nu een innovator is die alles digitaal wil, of een meer traditioneel bedrijf die graag een jaarrekening op papier of pdf wil, met Visionplanner regel je het. Uitbreidingen in het Financieel Verslag en SBR taxonomieen voor meer verschillende rechtsvormen (waaronder uiteindelijk ook de BV Middelgroot) maken dit mogelijk.

Efficiënter werken

Betere menustructuur, automatisch hergebruik van beschikbare gegevens (bijv. op de klantenkaart), meer overzicht over de voortgang van processen, verbetering van het accorderingsproces in dossiers, een mobiele app op iOS en Android waarmee je klant taken kan afhandelen en jaarrekeningen kan accorderen. Zo werk je sneller en efficiënter.

Het beste voor je klant

Verbeteringen van prognose, meer widget-instellingen in je presentatie, een grotere keuze aan standaard presentaties, meer importmogelijkheden van niet-financiële cijfers. De tijd die je vrijspeelt door je extra efficiency, kun je inzetten om te zorgen dat je klant in control is als het om zijn financiële bedrijfsvoering gaat. En reken maar dat je er dan vaker bij gehaald wordt. En dat dat leuker is dan jaarrekeningen samenstellen.

 

Wordt 2018 daardoor een prachtig jaar voor accountants- en administratiekantoren?

Nou, nee. Niet dáárdoor. Het blijft maar software. Een stuk gereedschap, niet meer dan dat. Als software in staat zou zijn om het jaar voor de accountancy te maken of te breken, dan denk ik dat de branche zich ten onrechte aan softwareleveranciers heeft uitgeleverd.

Nee, 2018 wordt een mooi jaar omdat steeds meer kantoren zélf vol inspiratie bouwen aan de verwezenlijking van hun visie! Ik verwacht dat een groot aantal kantoren dit jaar voor het eerst in staat zal zijn om invulling te geven aan de langgekoesterde wens om meer bezig te zijn met de business van de klant en minder met het uitwerken en samenstellen van de jaarrekening. Meer pro-actief met de klant om de tafel en minder uurtje-factuurtje voor werkzaamheden waar de klant het nut niet echt van inziet.

We spreken accountants die ons met glimmende oogjes vertellen hoeveel leuker het werk is geworden nu ze meer tijd hebben om samen met de klant vooruit te kijken. Er zijn er zelfs die na jaren weer zelf een jaarrekening gemaakt hebben. Gewoon, voor de lol.

Ik hoop dat we volgend jaar veel van dat soort verhalen zullen horen.

Dus accountants, doe je ding. Wij zullen het saaie werk zoveel mogelijk en zo goed mogelijk automatiseren.

En vertel ons wat je meemaakt, dan wordt 2018 voor ons allemaal een mooi jaar!

Wil jij in 2018 ook werken aan je visie?   en ontdek hoe je met Visionplanner relevanter, efficiënter en rendabeler wordt!