<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

7 redenen om over te stappen op jaarrekeningsoftware in de cloud

Arjan van Beek | 7 juni 2023
Visionplanner Compilation

Werk je nog met lokaal geïnstalleerde jaarrekeningsoftware? Begrijpelijk, want een pakket voor het vervaardigen van alle type jaarrekeningen in de cloud was er nog niet. Maar nu wel. Visionplanner Compilation is de eerste cloudsoftware die je ondersteunt bij de vervaardiging van alle type jaarrekeningen. Lees 7 redenen om over te stappen op jaarrekeningsoftware in de cloud.

1. Een pakket voor alle type jaarrekeningen

Of je nu rapportages maakt voor micro, klein, middel of groot. Of je traditioneel, tussentijds risicogericht, of uitgebreid wilt samenstellen. Of je een beknopt aangifte plus rapport wil maken of een uitgebreide jaarrekening. Met Compilation kan het allemaal. Je hebt dus nog maar een pakket nodig voor de vervaardiging van alle typen jaarrekeningen. Dat betekent dat je een proces kunt hanteren voor al je klanten en medewerkers. Je klanten leg je een keer uit hoe het accorderen en ondertekenen werkt. Je medewerkers hoeven nog maar een pakket te kennen.

2. Integratie met boekhoud- en CRM-software

Visionplanner Compilation heeft integraties met alle gangbare boekhoudpakketten en CRM-systemen. Dit zorgt voor een naadloze uitwisseling van gegevens en verhoogt de efficiëntie van je werkprocessen. Een correctie maak je in je boekhoudsoftware, die vervolgens direct beschikbaar is in de jaarrekeningsoftware. Zo voorkom je dubbel werk of dat je iets vergeet. Bovendien bespaar je tijd: zo’n 15 minuten tot wel een half uur per jaarrekening. En je hoeft geen auditfiles meer te importeren. Daarnaast is het mogelijk om een export te maken van de jaarrekening voor de fiscale aangifte.

3. Real-time updates

Visionplanner Compilation krijgt regelmatig de nieuwste functies en verbeteringen. De laatste wet- en regelgeving van de NBA en RJ komt direct in de software. De vaktechnische commissie die bestaat uit accountants, geeft advies daarover. Wist je dat de product manager zelf accountant is? Het is niet voor niets dat de feedback van gebruikers is: ‘het lijkt wel alsof Compilation door een accountant is gemaakt’. Dat is niet zo, want een accountant programmeert niet, maar kan wel de regie voeren over de functies. Samen met de programmeurs en ux-designers hebben we jaarrekeningsoftware gemaakt die snel, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is.

03102022 blog compilation

4. Modern design

Het uiterlijk van Compilation is modern, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Je ziet enkel de knoppen die je op dat moment nodig hebt waardoor je niet hoeft te zoeken. Er zijn veel minder handelingen nodig om snel het gewenste resultaat te krijgen. Met behoud van kwaliteit, betrouwbaarheid van de rapportage en grip op het proces. De technologie van vandaag is veel beter in staat om het vervaardigingsproces van de jaarrekening op natuurlijke wijze te begeleiden.

5. Toekomstgericht

Bij de ontwikkeling hebben we verder gekeken dan de behoefte van vandaag. De software is zo ontworpen dat deze is voorbereid om straks ook met data-analyse en machine learning te werken. We denken er over om de software uit te breiden met geautomatiseerde voorstellen voor risico’s. Die komen tot stand door business rules die van toepassing zijn op onder andere de rechtsvorm en branche van een bedrijf. De voorstellen zijn gebaseerd op de eigen cijfers, maar ook op wat andere accountants doen in een vergelijkbare situatie. Validatieregels zorgen voor een goed voorstel. Een jaarrekening maken met 1 druk op de knop? Het klinkt nog als een sprookje, maar we bereiden de applicatie al wel voor op wat nu nog onmogelijk lijkt.

6. Veilig

Visionplanner Complication voldoet aan de strenge veiligheidseisen die Visma stelt in het Visma Application Security Platform. Bij elke wijziging in de software scant een geautomatiseerde tool de broncode op veiligheidsrisico's. Zo kijkt de tool in de software hoe functies zijn geprogrammeerd. Met Cyber Threat Intelligence houdt Visma in de gaten of de systemen op een lijst van hackers staan of bedrijfsnamen worden genoemd in plannen voor hacks en of data online wordt aangeboden. De Security Index zorgt ervoor dat de aandacht voor security niet verslapt door andere wensen. Het Visma Security Program helpt onze developers met trainingen en tools om veilig te programmeren en tegelijk software te maken die voldoet aan de behoeften van accountants- en administratiekantoren.

7. Schaalbaar en voorspelbare kosten

Of je kantoor groeit of krimpt, je kunt het aantal administraties maandelijks aanpassen aan de behoefte. Je kiest het abonnement dat je nodig hebt om je klant te bedienen. Voor een aangifte plus rapport zijn de kosten lager dan bijvoorbeeld een volledige jaarrekening.  Zo betaal je wat je nodig hebt aan softwareondersteuning op elk moment.

06062023 Visionplanner on tour (1)

Ontdek Visionplanner Compilation

Visionplanner Compilation is dé cloudsoftware voor alle typen jaarrekeningen. Ontdek de mogelijkheden op de productpagina door op onderstaande knop te drukken.

Ontdek Compilation