<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

4 tips om AI-assistent VAIA voor je te laten werken

Arjan van Beek | 19 maart 2024
4 tips om AI-assistent VAIA voor je te laten werken

Als je kantoor kampt met tijdsdruk en personeelstekort, is het essentieel om productiviteit en efficiëntie te verhogen. De AI-assistent VAIA in Visionplanner is een leergierige en onvermoeibare collega die je graag helpt. Maar waarmee eigenlijk en hoe voorkom je dat die gaat hallucineren? Dit blog helpt je op weg, zodat de werkdruk op je kantoor omlaag kan gaan.

Wat is VAIA?

Wie is VAIA eigenlijk? VAIA staat voor Visionplanner Artificial Intelligence Assistant en is ontwikkeld om jou als professional te ondersteunen bij het efficiënter en effectiever uitvoeren van financiële analyses als basis voor je advies. Deze AI-assistent neemt routinematige taken over, zodat jij je kunt focussen op complexere advisering en persoonlijke interactie met je klanten. Hierdoor verhoog je niet alleen de waarde die je biedt, maar versterk je ook je rol als adviseur door snellere toegang tot inzichten en analyses.

Hoe VAIA je helpt

VAIA assisteert je bij:

  • Financiële analyse:
    VAIA maakt binnen enkele seconden de financiële analyse die je nodig hebt voor je adviezen. Daardoor heb jij tijd over voor echt mensenwerk.
  • Advies over de optimale rechtsvorm: eenmanszaak of BV.
    VAIA adviseert automatisch of de overstap van een eenmanszaak naar een BV interessant is. Je klant bespaart zo duizenden euro's aan belasting, terwijl jij geen tijd hoeft te besteden aan de berekeningen.
  • RGS-code koppelen
    VAIA kent automatisch RGS-codes toe aan grootboekrekeningen, waardoor ze automatisch koppelen aan de rapportagestructuur van Visionplanner. Dat bespaart jou een hoop gedoe
  • Dividend uitkeringstoets
    Binnenkort helpt VAIA je ook snel te bepalen hoeveel dividend uitgekeerd mag worden. Hoe fijn is dat?

4 tips voor effectief gebruik van VAIA

VAIA is geen tovenaar maar een assistent. Dat betekent dat actuele data nodig is om jou goed te kunnen helpen. Goed om te weten is dat AI versterkt wat die krijgt toegestopt. Dus als de data niet goed is, dan baseert AI zijn advies erop. Dat wil je voorkomen. Daarom hier enkele tips om het maximale uit VAIA te halen.

  1. Zorg voor een up-to-date administratie
    Een actuele administratie is essentieel voor accurate analyses door VAIA. Dus zorg dat de administraties van je klanten elke maand zijn bijgewerkt.
  2. Doe een laatste check
    Controleer de boekhoudcijfers met een laatste check in Visionplanner. De (slimme vragen in de) checklists in het administratiedossier helpen daarbij zodat je niet hoeft te puzzelen.
  3. Integreer inzichten in dashboards
    Presenteer actuele cijfers regelmatig via dashboards voor direct inzicht. Verrijk deze met analyses door VAIA, waardoor je de betrokkenheid van de klant vergroot.
  4. Houd de vinger aan de pols
    Door bovenstaande stappen te volgen, voorzie jij je klanten van regelmatige dashboards en analyses, wat ze zullen waarderen. Je kunt nu adviesgesprekken verdiepen, afgestemd op de behoefte. Dit continue delen maakt jouw klanten meer betrokken en verbetert de kwaliteit van hun administratie.

Bonus: Efficiëntere jaarrekeningen

Bijkomstig effect is dat je door deze stapsgewijze aanpak, je jaarrekeningen sneller samenstelt. Je voorkomt namelijk een hoop uitzoekwerk doordat boekingsfouten eerder aan het licht komen.

Webinar: Maak kennis met VAIA

Wil je VAIA in actie zien en leren hoe deze AI-assistent jouw werkprocessen kan vereenvoudigen? Bekijk het opgenomen webinar over VAIA. Dit is jouw kans om een diepgaande introductie te krijgen in het werken met VAIA en om te zien hoe het jouw dienstverlening kan verrijken.