<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

4 punten waarop het administratiedossier topprestaties ondersteunt

Arjan van Beek | 2 januari 2024
Visionplanner Administratiedossier, voor ieder wat wils

In de complexe wereld van wet- en regelgeving is het administratiedossier binnen Visionplanner meer dan alleen een instrument voor het beheer van jaarrekeningen en tussentijdse cijfers. Ik merk bij gesprekken met klanten echter dat het administratiedossier wellicht een van de best bewaarde geheimen is in Visionplanner. Daarom leg ik graag uit in het blog hoe het administratiedossier jouw werkproces ondersteunt.

Het administratiedossier fungeert als een verbindende schakel die verschillende afdelingen binnen een accountants- of administratiekantoor samenbrengt. De multidisciplinaire inzet van het administratiedossier geeft je het meeste voordeel en maakt een naadloze samenwerking tussen verschillende afdelingen mogelijk. Het gebruik van het adminstratiedossier biedt je ondersteuning op vier belangrijke punten.

1. Uniformiteit en kwaliteit

Het administratiedossier ondersteunt uniformiteit in de werkwijze binnen je kantoor. Elk dossier heeft een duidelijke norm voor de uit te voeren taken en de vastlegging daarvan, waardoor de kwaliteitstoetsing achteraf vergemakkelijkt.

2. Aandacht voor relevante onderwerpen

Door de structuur van checklists kunnen gebruikers vooraf bepalen welke onderwerpen aandacht nodig hebben. Dit is nuttig bij veranderingen in regelgeving of andere belangrijke gebeurtenissen, waarbij de checklist aangepast kan worden om aandacht te besteden aan specifieke kwesties​.

3. Efficiëntie en klantgerichtheid

Het administratiedossier ondersteunt de transformatie van projectgericht werken naar efficiëntere en meer routinematige processen, met een continue focus op klanttevredenheid. Dit draagt bij aan zowel een hogere kwaliteit van de dienstverlening als een hoger rendement.

4. Vaktechniek en kwaliteitstoetsing

Vaktechnische medewerkers kunnen het administratiedossier gebruiken als een krachtig instrument om te zorgen dat de organisatie de juiste dingen op de juiste manier doet. Het stelt hen in staat om vooraf te bepalen welke onderwerpen aandacht moeten krijgen en maakt kwaliteitstoetsing achteraf eenvoudiger.

Verdiep je kennis

Ben je geïnteresseerd in het verkennen van de mogelijkheden van het administratiedossier voor jouw accountants- of administratiekantoor? Download dan nu het uitgebreide document om een diepgaand inzicht te krijgen in de kracht van het administratiedossier en hoe het jouw kantoor kan helpen bij het verbeteren van efficiëntie en kwaliteit.