<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

De 3 voordelen van één databron voor Jaarrekening en Dashboards

Esther Westra | 8 november 2022

Accountants- en administratiekantoren maken meer en meer gebruik van software voor bijvoorbeeld de boekhouding, de jaarrekening, rapportages en dashboards. Het wordt daarbij steeds eenvoudiger om die verschillende software systemen goed op elkaar aan te laten sluiten. Maar vergeet niet om goed na te denken over de data in al die verschillende systemen. In een ideale situatie heb je één databron waar alle systemen hun gegevens mee uitwisselen. Dit is waarom.

Snelheid van je administratieve processen

Als je databron is gekoppeld aan de software voor zowel de jaarrekening als dashboards, hoef je maar één keer een koppeling in te stellen. Het scheelt je administratieve handelingen, en zorgt voor een veel snellere uitwisseling van gegevens. Dit levert een flinke tijdsbesparing op én je weet zeker dat je cijfers altijd actueel zijn. 

Minder foutgevoelig

Het beheren en schoonhouden van één databron is een stuk makkelijker dan het bijhouden van verschillende systemen. Als je één databron hebt die altijd actueel is, weet je dat alle gegevens die daaruit voortvloeien betrouwbaar zijn, en dat je niet bent vergeten ergens handmatig zaken te updaten. Je kunt daardoor je cijfers steeds op dezelfde manier presenteren, en de integriteit van je data is verzekerd.

Kwaliteitscheck op je tussentijdse cijfers

Als je je tussentijdse cijfers verwerkt in dezelfde applicatie als waar je ook je jaarrekening in maakt, leg je een basis voor risicogericht samenstellen omdat je zelf een groot deel van de posten al gecontroleerd hebt. Daarnaast is het direct inzichtelijk waar de cijfers uit de jaarrekening vandaan komen. Je kunt vanuit de jaarrekening doorklikken naar de cijfers die je gedurende het jaar al verzameld en gecontroleerd hebt.

Met Visionplanner gebruik je één databron die gekoppeld is met je basis administratie en andere relevante bronsystemen. Deze cijfers worden vervolgens gebruikt voor de rapportage van tussentijdse cijfers én het samenstellen van jaarrekeningen.

Wil je meer concrete tips over de voordelen en tijdswinst die je kunt behalen met de juiste software? Lees dan ons eBook 'Samenstellen in de praktijk'. 

Download eBook