<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Zo maak je een jaarrekening zonder uitgebreid dossier

Arjan van Beek | 27 juni 2023
Jaarrekening maken zonder uitgebreid dossier

Als administratiekantoor wil je natuurlijk dat de jaarrekeningen die je opstelt voldoen aan wet- en regelgeving. Maar de dossiervorming hoeft niet zo uitgebreid te zijn als bij een accountantskantoor. Jij wilt via een volledig gestandaardiseerd samenstelproces al jouw klanten bedienen. Dat kan met Visionplanner Compilation. Hoe? Dat lees je in dit blog. 

Een persoonlijke holding heeft minder gegevens nodig dan een onderneming met een financieringsbehoefte. Werk je met Compilation, dan zie je dat wel terug in de omvang van de jaarrekening, maar niet in de manier van werken. De werkprocessen worden afgestemd op de behoeften van jouw klant. De interface blijft gelijk, maar de hoeveelheid informatie die je ophaalt en verwerkt, sluit aan bij de opdracht. Daardoor kun je met één platform en één uniforme werkwijze al jouw klanten bedienen.

Schaalbare werkprocessen en goede koppelingen 

Een jaarrekening maken met Compilation begint met gebruiksgemak. Dat begint met een snelle start van de opdracht. Als je in het voorgaande jaar al een jaarrekening hebt gemaakt voor de klant, neem je (waar dat kan en mag) gegevens direct over. Daarna geef je aan wat het doel is van de nieuw op te stellen jaarrekening. Op basis daarvan bepaalt Compilation welke velden ingevuld moeten worden. Het platform bevat koppelingen met alle gangbare boekhoudpakketten en zet financiële gegevens direct klaar in de jaarrekening. Na het aanbrengen van wat specificaties en het klantspecifiek maken van teksten is de jaarrekening gereed.

Werkwijze aanpassen aan jouw kantoor

Compilation is gebouwd om het werk van accountants- en administratiekantoren makkelijker te maken. Het platform biedt overzichtelijke werkprocessen om jaarrekeningen te vervaardigen. Voor aanpassing aan de wensen van individuele kantoren is ruimte gelaten. Als accountants weten we maar al te goed dat iedereen een eigen mening heeft over de efficiëntste manier van werken. Daarom kun je binnen ons platform de werkprocessen aanpassen op jouw kantoor. Zo zorg je dat iedereen niet zo maar op uniforme wijze werkt, maar op jouw uniforme wijze.

Efficiënt samenwerken

Compilation is een cloud-platform. Iedereen werkt in dezelfde omgeving en kan laagdrempelig communiceren. Acties voor accordering worden automatisch uitgezet bij de juiste personen. Daarnaast is het mogelijk om opmerkingen naar aanleiding van de review vast te leggen en af te werken. Notities worden binnen het platform zo veel mogelijk gebundeld en zijn eenvoudig terug te vinden.

Kun je gedegen accountancy innoveren?

Nieuwe wet- en regelgeving rondom accountancy drukt op een toch al overbelaste sector. Om aan de regels te blijven voldoen, wordt een schijnkeuze gemaakt tussen innoveren of gedegen werken. Kiezen voor doorwerken met de oude vertrouwde software lijkt verstandiger dan innoveren. In werkelijkheid is innovatie essentieel om aan wet- en regelgeving te blijven voldoen. Compilation biedt praktische tooltips bij in te vullen punten en een ingebouwde bibliotheek met wetgeving ter naslag. Kantoren die innoveren, werken effectiever en verlagen het risico op vergissingen als het op wet- en regelgeving aankomt.

Bedien jouw klantportfolio vanuit één oplossing

Geef jouw klant wat hij nodig heeft. Compilation laat je vanuit één oplossing jouw hele klantportfolio bedienen. Ook als jouw klant wat betreft de jaarrekening het absolute minimum wil. Dat is bijvoorbeeld voldoende als de klant het hele jaar toegang heeft tot actuele cijfers in het dashboard. De uniforme werkprocessen zijn schaalbaar en sluiten daarom precies aan op de openstaande opdracht. Jouw mensen volgen een vaste werkwijze en zijn met minimale inspanning jouw klanten perfect van dienst. 

Benieuwd naar Visionplanner Compilation? Wij laten je graag meer zien. Meld je via onderstaande button aan voor een vrijblijvende demonstratie. 

Boek een demo