<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Zijn je samensteldossiers op orde?

Arjan van Beek | 4 juli 2019
Linkedin blog

Bij jou als accountant staat de kwaliteit van de opgeleverde jaarrekeningen en samensteldossiers hoog in het vaandel. Er is zorg besteed aan het kantoorhandboek. Er liggen duidelijke instructies voor alle betrokken personen bij het samenstelproces. Er zijn voldoende checks ingebouwd waarbij de verantwoordelijke accountant zijn licht nog een keer laat schijnen over het dossier en er vindt intern een review plaats op het dossier. Niets om je zorgen over te maken dus.

De rol van Visionplanner

Voor het samenstellen van jaarrekeningen heb je bewust gekozen voor software die jou zo goed mogelijk ondersteunt bij dit proces. Bij de ontwikkeling van Visionplanner besteden we daarom veel aandacht aan het vaktechnische aspect. Nieuwe ontwikkelingen worden zorgvuldig afgestemd met de Vakgroep Accountancy Visionplanner. Daarnaast vindt regelmatig overleg plaats met gebruikersgroepen. Kortom, aan de software zal het niet liggen.

Klaar voor de toetsing?

Desondanks is er toch misschien wat onzekerheid. Heb ik alles wel op het vizier? Worden procedures uit het handboek wel nageleefd? Wordt de software op de juiste manier ingezet? Hoe kijkt een toetser aan tegen bepaalde keuzes die gemaakt zijn in het samenstelproces? Zijn significante aangelegenheden voldoende onderbouwd?

Gratis pre-toets

Om jou met vertrouwen een eventuele toetsing tegemoet te laten treden biedt Visionplanner vanaf 1 juli 2019 alle accountantskantoren met een ‘Kantoor Ultimate’ abonnement een gratis pre-toets aan. De pre-toetsing wordt uitgevoerd door een onafhankelijke expert van Novak, Auxilium, Fiscount of Extendum. Je kiest zelf welke organisatie voor jou de pre-toetsing doet. Tijdens de pre-toetsing kun je de kwaliteit van een aantal Visionplanner samensteldossiers laten beoordelen. Aan de hand van de bevindingen kun je dan snel inschatten of je nog wat bij moet schaven of dat je al klaar bent voor de toetsing.

Ja, ik wil de kwaliteit van mijn dossiers gratis laten beoordelen