<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Waarom jouw accountant Visionplanner moet gebruiken

Martin de Vries | 20 februari 2019
Blog Linkedin

Werkt jouw accountant al met Visionplanner? Nee? Een gemiste kans voor je accountant, maar zeker ook voor jou als ondernemer! Tijd om daar verandering in aan te brengen. Na het lezen van dit blog ben je overtuigd van de waarde van Visionplanner voor jou (en je accountant).

In dit blog behandelen we vier redenen waarom jouw accountant Visionplanner zou moeten gebruiken.

Reden 1: Kwartaal- en maandcijfers zeggen meer dan een jaarrekening

Een jaarrekening komt eens per jaar uit, minstens drie maanden tot een half jaar na het afgelopen jaar. Als je de jaarrekening doorneemt, kijk je dus naar cijfers van een half jaar tot een jaar geleden.

Dit proces is vergelijkbaar met hoe je vroeger je bankzaken regelde. Je betaalde met je pinpas en eens in de maand viel er een bankafschrift op de mat. Het saldo kon dan mee- en tegenvallen, je wist het nooit helemaal precies. Het was immers lastig om bij te houden hoeveel je precies had uitgegeven en hoeveel geld er dus nog op je rekening stond. Soms bleek dus dat je, achteraf gezien, die ene tafel best had kunnen kopen. En soms bleek dat je teveel had uitgegeven en de nieuwe maand in het rood begon.

Tegenwoordig doen we onze bankzaken mobiel. Voordat je betaalt, check je via de app van je bank snel of je nog genoeg saldo op je betaalrekening hebt staan. Zo niet, dan verplaats je binnen een paar seconden geld van je spaarrekening naar je betaalrekening. Probleem opgelost! Je weet altijd waar je aan toe bent en hoe de zaken ervoor staan.

Ook voor je boekhouding is het interessant om meer inzicht te hebben dan alleen de jaarrekening eens per jaar. Deze is interessant natuurlijk. Maar kun je deze cijfers ook gebruiken om je bedrijf naar betere resultaten te sturen?

Daarom werken we bij Visionplanner met maand- en kwartaalcijfers. Als je je boekhouding koppelt aan het Visionplanner platform, worden deze cijfers automatisch voor je klaargezet. Door per maand of kwartaal de cijfers onder de loep te nemen, zit je korter op de bal. Hiermee voorkom je dat je bijvoorbeeld na een jaar pas merkt dat je kostenstructuur niet klopt, waardoor je bedrijfsresultaat achterblijft. Bijsturen is voor dat jaar dan te laat, zonde! Als je korter op de bal zit, kun je beter sturen.

Reden 2: Onderbouw je beslissingen met feiten

Als ondernemer moet je vaak belangrijke beslissingen nemen. Neem ik extra personeel aan of huur ik mankracht in op de momenten dat ik dit het hardst nodig heb? Hoeveel loonsverhoging geef ik mijn werknemers? En heb ik extra bedrijfsruimte nodig, of zal het met wat passen en meten nog wel gaan dit jaar? Al deze beslissingen hebben invloed op je personeel en op je stakeholders. Ze hebben gevolgen voor de werkdruk van je personeel en voor de financiële situatie van je personeel en stakeholders. Er kan dus onrust rondom deze beslissingen ontstaan.

Als echte ondernemer voel je vaak wel aan welke richting je op moet. Ondernemen zit in je bloed, maar uitleggen waarom je bepaalde keuzes maakt, is niet altijd eenvoudig. Zeker niet als mensen geraakt worden door jouw keuzes! Het zou helpen als je je beslissingen kunt onderbouwen met feiten.

Visionplanner is gekoppeld aan je boekhouding. Je kunt dus altijd de meest actuele cijfers inzien. Zo kun je belangrijke beslissingen maken op basis van je gevoel en deze checken en onderbouwen met je cijfers.

Reden 3: Vooruit kijken is beter dan achteruit kijken

Als ondernemer maak je aan het eind van het jaar doelen voor het komende jaar. Je hebt een bepaalde omzetgroei voor ogen, wilt een groter deel van de markt veroveren en kostenefficiënter werken. Met die doelen maak je ook een plan om deze doelen te behalen. Vol goede moed start je dan het nieuwe jaar. Maar zoals bijna elk jaar, is ook dit jaar de praktijk weerbarstig. Er gebeuren wat onvoorziene dingen en je volgt de planning niet helemaal.

Met Visionplanner kun je eenvoudig de status van je doelen monitoren. Je ziet of je op schema loopt, achterloopt of zelfs voorloopt op de planning. En in plaats van tot op de bodem uit te zoeken hoe de afgelopen maanden waren en wat er anders had gemoeten, richt je je op de toekomst. Hoe stuur je bij, zodat je aan het eind van het jaar je doelen behaalt?

Reden 4: Je accountant kijkt mee

Hoe vaak heb jij contact met je accountant? Waarschijnlijk één of twee keer per jaar, vooral rondom het opstellen en bespreken van de jaarrekening. Je bespreekt dan voornamelijk het vorige jaar met je accountant.

De software van Visionplanner maakt het mogelijk dat jouw accountant altijd over je schouder met je mee kan kijken in de boekhouding. Waarom je dat zou willen? Je accountant kan je zo altijd adviseren over je financiën, op elk moment van het jaar. Met verstand van zaken bekijkt hij regelmatig even je cijfers en geeft indien nodig advies. Zo kun je direct bijsturen om je groei te realiseren of eventuele schade te beperken. Dit werkt efficiënt voor zowel jou als de accountant!

Ben je overtuigd en wil je dat jouw accountant ook Visionplanner gebruikt? Deel dan dit artikel met je accountant. Boek een demo of laat Visionplanner contact opnemen met je accountant.

 

Laat gegevens van je accountant achter Boek een demo