<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Twee weten meer dan één

Karst Janssen | 30 april 2020
Als adviseur weet jij precies wat er speelt bij je klant en wat er gaat spelen

Schoenmaker blijf bij je leest

Het kwartaal is om en je hebt de klant uitgenodigd om de cijfers te bespreken. Tijdens de bespreking geef jij enkele goede tips om het rendement verder te verbeteren. Daar is de klant heel blij mee, maar er is ook iets dat hij jou wil vragen. Daar komt de complexe vraag over het wijzigen van zijn huidige ondernemingsstructuur. Jij moet het antwoord schuldig blijven, want je weet het antwoord niet. Je hebt nu 2 keuzes:

1. Je gaat op onderzoek en formuleert een antwoord

Veel voorkomend is dat je de klant vertelt dat je er bij hem op terug komt en vervolgens ga je op onderzoek uit, want hoe moeilijk kan het zijn? Heel begrijpelijk, maar je beschikt niet over de juiste expertise voor een advies over de ondernemingsstructuur. Je kunt vast iets opzoeken, maar nooit alles. Het gevolg is dat je je klant te kort doet, want die verdient het beste en dat kun jij niet leveren. 

Schoenmaker blijf bij je leest!

2. Samenwerken

Je vertelt je klant over jouw netwerk van collega's en dat je precies de juiste persoon hebt. Jij gaat samen met jouw collega het vraagstuk oplossen. De klant is blij met dit antwoord want hij heeft straks de ondernemingsstructuur die bij zijn situatie past. Hiervoor heb je een "extra" adviseur in huis gehaald, maar jij bent in de lead en jouw klant gaat niet op zoek naar een nieuwe adviseur. Wie weet verdien je er ook nog iets aan.

3. Je zegt dat je het niet weet

In al mijn jaren als adviseur heb ik een antwoord van deze strekking nog nooit meegemaakt. Nee, strookt niet met het ontzorgen van de klant. Je wilt de klant helpen bij zijn complexe vraag en zult dus altijd gaan voor optie 1 of 2. Wellicht ten overvloede maar met optie 2 is jouw klant het beste af.

Samenwerken

Voor het wijzigen van de ondernemingsstructuur zul je verschillende stukken aan moeten leveren. Hierbij is het belangrijk dat je de expert inzage geeft in de actuele cijfers en prognose, zodat het advies perfect op maat gesneden kan worden. Gelukkig heb jij samen met je klant een prognose opgesteld en werk je elke periode de administratie en prognose volledig bij. Het enige dat nog moet gebeuren is het delen van deze informatie. 

In Visionplanner deel je de cijfers in een handomdraai. Je geeft de expert toegang als externe stakeholder en hij kan meteen aan de slag met de prognose en actuele cijfers. Een betere basis voor het advies is er niet. Is het vraagstuk opgelost dan verwijder je de expert als externe stakeholder.

Wil je meer weten over het samenwerken via dashboards in Visionplanner klik dan op onderstaande button en neem deel aan de webinar Dashboards.

Volg de webinar