<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Profit First dashboard beschikbaar

Arjan van Beek | 25 juni 2021
Profit First dashboard in Visionplanner

Visionplanner heeft in samenwerking met Femke Hogema een Profit First dashboard ontwikkeld. Femke Hogema is mede-auteur van de Nederlandse editie van het boek Profit First en eigenaar van Profit First Professionals Nederland. Ze leidt boekhouders en accountants op om Profit First in te zetten als onderdeel van hun dienstverlening: ondernemers begeleiden naar gezonde groei. Wereldwijd zijn meer dan vierhonderd Profit First Professionals actief, waarvan tachtig in Nederland.

Profit First is een leuk, praktisch en toegankelijk cashflow management systeem voor ondernemers. Met Profit First maak je altijd winst, ervaar je rust in je financiën en maak je betere keuzes.

Hoe werkt Profit First?

Profit First is een potjes systeem, zoals je oma misschien gebruikte, waarmee je jouw zakelijke geldstromen beheert. Je oma  had bijvoorbeeld een potje voor de boodschappen, de huur en de vakantie. Met Profit First heb je potjes voor de doelen van je zakelijke geld. De potjes bestaan niet alleen op papier in de boekhouding maar ze zijn echt! Voor ieder potje wordt namelijk een aparte bankrekening geopend.

Er zijn potjes voor het betalen van de kosten, belastingen en salarissen, maar het meest interessante is het winstpotje. Alle ontvangsten komen binnen op een aparte ontvangstenrekening. Volgens een vast ritme wordt het geld overgeboekt naar de verschillende potjes op basis van vooraf vastgestelde percentages. Zo kan de ondernemer eenvoudig aan de saldi op de verschillende bankrekeningen zien hoe het met de cashflow gaat. In één oogopslag is helder of die investering gedaan kan worden, er voldoende geld gereserveerd is voor de belastingen en ook hoeveel geld er over blijft om leuke dingen te doen.

Dashboard

pfd

Het Profit First dashboard in Visionplanner helpt Profit First Professionals en ondernemers o.a. met het vaststellen van de juiste Profit First verdelingspercentages, het monitoren van de BIVA (benodigd inkomen voor allocatie) en het finetunen van de implementatie van Profit First. Super handig toch?

Ben je al klant van Visionplanner Cloud en wil je gebruikmaken van het Profit First dashboard? Goed nieuws! Het dashboard is namelijk beschikbaar via de themadashboardbibliotheek in Visionplanner Cloud.

Meer informatie over het Profit First dashboard en andere beschikbare themadashboards vind je op onze releasepagina via onderstaande button.

Informatie over themadashboards