<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Mijn klant kan toch gewoon in de boekhouding kijken?

Arjan van Beek | 24 februari 2020

Was het maar zo makkelijk.

Niet alle ondernemers zijn in staat om een kolommenbalans te lezen. Dat is op zichzelf helemaal niet erg. Iedereen moet doen waar hij of zij goed in is. Het is daarentegen wel belangrijk dat een ondernemer enige mate van inzicht heeft in de financiële situatie van het bedrijf.

De gemiddelde ondernemer is ongeduldig en wil het liefst zo snel mogelijk verder met zijn werk. Als een gemiddelde ondernemer naar informatie moet zoeken in de kolommenbalans zal hij snel afhaken. Hoe zorg je ervoor dat je klant zich actief betrokken blijft voelen bij de financiële cijfers?

Wat je als adviseur moet proberen te bereiken is dat je klant over precies voldoende inzicht en de juist informatie beschikt die nodig is voor goede besluitvorming. Alle overige informatie is ruis op de lijn. Een uitdraai van de winst-en-verliesrekening bevat enorm veel ruis. Gemiddeld genomen zijn maar een paar posten interessant voor de ondernemer. Bovendien laat een winst-en-verliesrekening ook nog eens geen verloop zien. Het is ook van belang om inzicht te geven in de ontwikkeling van de cijfers.

widget2

 

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden

Of cijfers in dit geval. Op de spaarzame momenten dat je klant zin heeft om naar de cijfers te kijken moet hij direct zien wat hij moet weten. Wees daarom zo concreet mogelijk als je informatie deelt. Hoe minder informatie je deelt, des te groter de kans dat de klant de informatie begrijpt. Als de klant vragen heeft over de informatie kan hij die ook gerichter stellen.

 

null
null

 

Met een dashboard geef je de ondernemer precies de juiste informatie die hij nodig heeft om zijn bedrijf te sturen. Op deze manier zorg je ervoor dat je klant gewoon lekker bezig kan blijven met wat hij het liefste doet: Ondernemen!

We hebben een whitepaper opgesteld waarin een aantal tips zijn opgenomen die je helpen om zoveel mogelijk toegevoegde waarde uit tussentijdse cijfers van Visionplanner te halen. Alvorens we die bespreken, gaan we eerst in op de ‘waarom’ vraag waarbij belangen van zowel klant als kantoor worden meegewogen.

Download whitepaper