<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Hoe slim samenstellen de werkdruk verlaagt

Tom Modderkolk | 5 juli 2023
Hoe slim samenstellen met Visionplanner de werkdruk verlaagt

Iedereen weet dat de accountancysector met ernstige personeelstekorten kampt. Het aanbod van nieuwe accountants daalt, terwijl de uitstroom en uitval van ervaren collega’s stijgt. De Inspectie SZW gaf de accountancysector het certificaat hoog risico op psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Reden genoeg om de werkdruk te verlagen.  

Als je met open vizier naar de accountancy kijkt, zie je dat er genoeg mogelijkheden zijn om de werkdruk te verlagen. Toch blijkt de sector ondanks uitval en personeelstekorten terughoudend om die middelen te benutten. Kantoren hechten bijvoorbeeld aan verouderde software omdat ze met die oplossing ‘kunnen lezen en schrijven’. Dat is jammer, want een cloud-oplossing kan (bij wijze van spreken) voor jou lezen en schrijven. 

Jaarrekeningen slim samenstellen

Overweeg samenstelsoftware in de cloud die dubbel werk uitsluit. Dat betekent administraties up-to-date houden, risico's signaleren zodat je aan het einde van het jaar een samenstelwaardige kolommenbalans hebt. Deze manier van werken, ook wel bekend als 'in het jaar, aan het jaar werken', vermindert de werkdruk tijdens piekmaanden. Dankzij de slimme werkprocessen en checklists neemt het risico op fouten af. Slim samenstellen is efficiënter en levert kwalitatief hoogwaardige jaarrekeningen op. 

Werken met uniforme werkprocessen 

Eén van de krachtpunten bij het samenstellen van de jaarrekening is de uniformiteit die de een online samensteloplossing biedt. Jouw mensen hoeven niet tussen omgevingen of applicaties te wisselen om ter zake te komen. De software brengt alles binnen één platform samen. Het uniformiteitsprincipe strekt zich ook uit naar de werkprocessen. De manier waarop je werkt is altijd hetzelfde, maar de hoeveelheid uit te voeren stappen hangt af van de omvang van de klus. 

Eén omgeving voor al jouw klanten

Dankzij de uniforme, schaalbare werkprocessen, kun je vanuit deze ene omgeving: 

  • zowel grote als kleine klanten bedienen; 
  • fiscale en commerciële jaarrekeningen maken;
  • alle noodzakelijke vastleggingen te documenteren in het samensteldossier; 
  • jaarrekeningen voor micro-, kleine en middelgrote rechtspersonen samenstellen.

De ene klant krijgt een dubbeldikke jaarrekening om strategisch mee te sturen, de ander twee A4's omdat het van de KvK moet. Wat de klant ook vraagt, jouw mensen doorlopen herkenbare, standaard werkprocessen.

Neem afscheid van piekbelasting

Door slim samen te stellen, ga je cijfers over de loop van het jaar zo controleren en opslaan, dat ze met minimale controle aan de jaarrekening toe te voegen zijn. Daardoor vallen tijdens de piekmaanden controles van al gecontroleerde cijfers weg, wat weer meer druk van de ketel haalt. Minstens zo handig is de integratie met SharePoint. Jouw mensen kunnen onderling online overleggen en eenvoudig documenten delen. Ze zijn ook geen tijd meer kwijt aan het zoeken naar mail en andere berichten. Die worden overzichtelijk gearchiveerd.

Vragen? Check de bibliotheek

Doet zich een complex probleem voor? Dan kun je de in het platform geïntegreerde bibliotheek met wetgeving raadplegen. Daar is ook content van Visionplanner, SRA, Auxilium, NOVAK, Fiscount en Extendum beschikbaar. 

Werk op jouw manier

Moderne jaarrekeningsoftware is volledig af te stemmen op jouw manier van werken. De werkprogramma’s pas je aan de werkwijze van jouw kantoor aan. Je voegt jouw templates aan de rapportages toe en zet eigen dossierteksten klaar. 

Ontdek hoe fijn een lagere werkdruk is

De werkdruk in de accountancy is te hoog. Daar is iets aan te doen. Neem afscheid van de piekdrukte aan het einde van het boekjaar, verhoog de kwaliteit van de jaarrekening, maak het werk leuker en verminder de werkdruk. Hoe? Stap over op Visionplanner Compilation en laat jouw mensen de jaarrekening slim samenstellen.

Interesse in slimmer samenstellen?

Boek een demo

 

Overstapactie

Stap vóór 1 oktober over naar Visionplanner Compilation: dé cloudsoftware voor jaarrekeningen. Geniet van 50% korting voor 3 maanden, gratis inrichting en een persoonlijke expert voor al je vragen.

Bekijk de actie