<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Het kleine kantoor in de cloud

Arjan van Beek | 28 mei 2020
cloudsoftware voor kleine administratie- of accountantskantoren

Als de Corona crisis iets duidelijk heeft gemaakt, is het wel dat locatie-onafhankelijk werken niet meer weg is te denken. Maar hopelijk is dat tijdelijk. Toch heeft werken in de cloud ook in normale tijden grote voordelen. En dat geldt voor kleine kantoren misschien nog wel meer dan voor grotere kantoren. In deze blog leg ik je uit wat de voordelen zijn van werken in de cloud.

Infrastructuur

Kleine kantoren hebben relatief gezien een lager budget beschikbaar voor overhead. Voor het werken met Visionplanner Cloud hebt je eigenlijk alleen een computer nodig met een internetverbinding. Er is geen aanvullende software of infrastructuur nodig een computer met een browser is voldoende.

Overigens is hier een waarschuwing wel op zijn plaats: als wij spreken over cloud, bedoelen we software die je vanuit de browser bedient. Software die je (als je dat zou willen), tijdens je vakantie, vanuit een bibliotheek in Londen of een kleverig internetcafé op een Grieks eilandje kunt bedienen. We hebben het dus niet over remote desktop-oplossingen waarbij de software op een server draait die toevallig niet meer op jouw kantoor staat.

Beveiliging en beschikbaarheid

De beveiliging van SaaS oplossingen zoals Visionplanner Cloud kent in het algemeen een zeer hoge standaard. Visionplanner maakt bijvoorbeeld gebruik van het Microsoft Azure platform. Partijen als Microsoft pompen miljarden euro’s in het beveiligen van hun platforms.

De beschikbaarheid van cloud software is uitstekend en doet niet onder voor de beschikbaarheid van on-premise software.

Software updates

Kleine kantoren hebben niet de luxe om een fulltime applicatiebeheerder in dienst te nemen. Meestal doet iemand dat ‘erbij’. Een belangrijk voordeel van cloud software is de manier waarop de software wordt voorzien van updates. Nieuwe versies worden automatisch beschikbaar gesteld. Zo ben je altijd voorzien van de nieuwste versie. In de accountancybranche is dat zeer van belang omdat software op veel punten compliant moet zijn met (gewijzigde) wet en regelgeving.

Connectiviteit en mobiele toegang

Cloud software is altijd en overal toegankelijk, mits je beschikt over internettoegang. Omdat de software overal toegankelijk is bestaat ook de mogelijkheid om de klant (beperkt) toegang te geven tot de software. Dat kan met een inlog via een browser of een app voor de mobiele telefoon. Dit bevordert de samenwerking met de klant.

Ook kan de connectiviteit van cloud software met andere software vaak beter worden geregeld. Zo heeft Visionplanner bijvoorbeeld integraties met financiële boekhoudpakketten die iedere nacht automatisch worden bijgewerkt.

Ander prijsmodel

SaaS oplossingen kennen vaak een ander prijsmodel dan on premise software. Visionplanner kent bijvoorbeeld een abonnementsstructuur. Je betaalt een bedrag per administratie. De hoogte van het bedrag wordt bepaald door de functionaliteiten die je gebruikt. Voor een klant waarvoor je alleen een jaarrekening maakt betaal je dus minder dan voor een klant waarvoor naast de jaarrekening ook een maandrapportage opstelt.

Er is meestal geen grote investering nodig om te starten met een SaaS oplossing.

Een goede kostenvergelijking maken is lastig. Het is ook een beetje appels met peren vergelijken. Door gebruik te maken van cloud software bespaar je wellicht bijvoorbeeld ook de kosten van je server of ICT-beheerder. Ben je nieuwsgierig naar de kosten van Visionplanner voor jouw kantoor? Vraag via onderstaande button een overzicht op.

Download tariefoverzicht