<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

We hebben iets voor je: het DGA-dashboard

Karst Janssen | 20 februari 2020
DGA-dashboard in Visionplanner

Vanaf nu kun je het DGA-dashboard gebruiken in Visionplanner. Onze dashboards helpen je om relevanter te zijn voor jouw klanten. Als proactieve adviseur gebruik jij jouw dashboards elk kwartaal om jouw klant te coachen. Wat je tot voor kort miste was een dashboard die de privé situatie in kaart brengt voor de DGA. Dat is nu verleden tijd, want wij hebben iets moois voor je: het DGA-dashboard!

Wat is het?

Het DGA-dashboard hebben wij samen met onze partners ontwikkeld. Dit dashboard geeft een persoonlijk financieel overzicht voor de DGA. Met een druk op de knop toon je een overzicht van zijn persoonlijke inkomsten, uitgaven, bezittingen of schulden. Met deze informatie kun jij vanaf nu elk kwartaal ook de DGA de aandacht geven die hij verdiend.

Wat kun je ermee?

Het DGA-dashboard is bedoeld om jouw dienstverlening te verrijken. Met onze dashboards kun je goed inzicht geven in de ontwikkelingen van de onderneming. Voor de DGA heb je nu ook zo'n oplossing. Je kunt het DGA-dashboard nu inzetten:

  • om de DGA duidelijk beeld te geven van zijn actuele financiële situatie en de ontwikkeling daarin;
  • als startpunt voor gesprekken over financiële planning;
  • om de DGA inzicht te geven in de actuele inkomstenbelasting;
  • als startpunt voor gesprekken over belastingplanning.

Hoe ziet het eruit?

Om je een goede indruk te geven van het DGA-dashboard volgt nu een beschrijving met screenshots.

Op het voorblad presenteert het dashboard de belangrijkste informatie voor de DGA, zodat hij direct een beeld heeft van zijn situatie.

Voorblad DGA-dashboardOp de tabbladen inkomsten en uitgaven wordt de samenstelling van de inkomsten en uitgaven en het verloop van de inkomsten en uitgaven gepresenteerd. De DGA weet dan precies waar zijn geld vandaan komt en waar het geld naartoe gaat.

Tabblad Inkomsten en uitgaven DGA dashboardBij de tabbladen bezittingen en schulden wordt een soortgelijk overzicht gepresenteerd. De DGA ziet hier de opbouw en het verloop van zijn bezittingen en schulden.

Tabbladen bezittingen en schulden DGA dashboardHet tabblad rendement geeft je de kans om jou kennis en kunde te etaleren met betrekking tot de financiële planning. Hier vertaal je het langetermijn doel van de DGA naar concrete acties.

Tabblad rendement DGA dashboardHet tabblad inkomstenbelasting geeft de DGA inzicht in inkomstenbelasting die aan het einde van het jaar verschuldigd is. Dat biedt jou als adviseur een uitstekende kans bij je Q4 belastingoptimalisatie gesprek.

Tabblad inkomstenbelasting DGA dashboardMeer informatie?

Wil je meer weten over dit DGA dashboard? Volg dan de webinar 'Fiscaal Tussentijds Rapporteren'. Tijdens dit webinar lichten we o.a. toe hoe het DGA dashboard werkt en hoe je deze gebruikt voor jouw klanten.

Volg het webinar