<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Visionplanner als stage-organisatie

Martin de Vries | 30 oktober 2017

‘’Wat men moet leren doen, leert men door het te doen’’

Visionplanner is natuurlijk een bekende organisatie voor de accountant, maar ook de ondernemer. Hoe is het echter om als stagiair op de Sales-afdeling bij Visionplanner rond te lopen en een onderzoek te doen?

Bij Visionplanner zijn klanten tevens vrienden
Binnen onder andere de Sales-afdeling is er natuurlijk veel contact met klanten, zowel bestaande als nieuwe. Dat klanten als vrienden worden gezien vormt één van de vier kernwaarden welke nadrukkelijk uitgedragen worden. Zo wordt er bijvoorbeeld in contact met de klant getutoyeerd en zijn klanten vrij om mee te denken en te praten als echte vrienden over de software van Visionplanner.

Visionplanner is anders
Dat Visionplanner anders is dan andere organisaties viel al snel op. Visionplanner is de ideale speeltuin voor studenten zoals ik om flexibel te leren omgaan met een zeer dynamische omgeving. Elke dag kunnen bepaalde zaken weer anders zijn of anders aangepakt worden waardoor dit mij leerde steeds oplossingsgericht te werk te gaan. Daarnaast wil Visionplanner onderscheidend zijn door anders te werk te gaan dan bestaande software-partijen en dit organisatiebreed op verschillende gebieden in te zetten.

Visionplanner creëert slimmere oplossingen voor en door haar vrienden
De software van Visionplanner wil de accountant relevanter maken voor zijn/haar klanten door met behulp van de software slimmer te gaan werken. Voor de precieze functionaliteiten van de software heeft Visionplanner natuurlijk een getalenteerd team met developers die barsten van de slimme ideeën. De input binnen Visionplanner zelf en van haar vrienden is hierin echter ook cruciaal. Medewerkers en vrienden worden op verschillende manieren gevraagd om hun feedback zodat de slimmere oplossingen meteen toepasbaar zijn binnen het werkveld.

De medewerkers van Visionplanner houden van hun werk
De medewerkers van Visionplanner zijn natuurlijk druk met hun eigen werkzaamheden. Daarnaast worden ze echter gevraagd om op verschillende gebieden binnen de organisatie mee te denken om zowel Visionplanner als haar software beter te maken. Dit verhoogt de betrokkenheid binnen Team Visionplanner.

Visionplanner: Dynamisch, onderscheidend en leerzaam
Visionplanner heeft een sterke cultuur welke terugkomt binnen elk aspect van de organisatie. Binnen de gewenste groei die ze als organisatie wil behalen, is het belangrijk flexibel te opereren. Dit creëert een onderscheidende factor waarmee Visionplanner zich verder binnen de markt kan profileren. Ik kijk terug op een leuke en leerzame periode waarna ook ik als vriend naar buiten wandel…

Deze blog is geschreven door Michael Sluis, oud-stagiair bij Visionplanner