<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Ben je fiscaal medewerker? Dan is deze fiscale checklist je kans!

Karst Janssen | 6 april 2020
Fiscaal Checklists

Welke kans dan?

Na afloop van elke periode wordt de administratie gecontroleerd aan de hand van een werkprogramma. Dit werkprogramma is in feite een checklist, zodat jouw collega niets vergeet. Jij hebt voor de fiscale processen ook checklists die je uitvoert en daar ligt je kans.  Ga in overleg met je collega's en zorg ervoor dat het fiscale proces de aandacht krijgt die het verdient in de werkprogramma's van je collega's. Want efficiëntie is goed, maar niets is zo efficiënt als jouw werk door een collega uit te laten voeren. Kun jij voortaan om 5 uur naar huis.

Makkelijk

Om het makkelijk te maken hebben we verschillende fiscale checklists opgenomen in het administratiedossier. Het enige dat nu nog moet gebeuren is ze in gebruik nemen! Hieronder geven we uitleg over de fiscale checklist die in het dossier zitten.

Voor de diehard fiscalisten: je kunt deze checklists zelf naar wens aanpassen door vragen toe te voegen of te verwijderen. 

Checklist voor review van aangifte (IB en VPB)

Zo goed als elk proces resulteert in een fiscale aangifte. Deze checklist helpt je bij het reviewen van de aangifte. De opsteller stelt de aangifte op en vult de checklist in jij weet precies waar je aandacht aan moet schenken bij de review van de aangifte. Deze checklist versnelt het proces en verbetert de kwaliteit van de aangifte. Klik hier om de checklist voor IB  of de Checklist voor VPB te downloaden. 

Checklist voor tussentijdse review

Voor het fiscale proces is het belangrijk dat de administratie na afloop ook fiscaal gecontroleerd wordt. Deze checklist helpt je hierbij en bevat de belangrijkste punten voor een tussentijdse fiscale controle. Zet je deze checklist in dan weet je zeker dat de administratie ook fiscaal gecontroleerd wordt door jouw collega's. Je kunt ze nu inzetten voor de controle van kwartaal 1.

Checklist voor fiscale optimalisatie

Als je met behulp van checklists in de actualiteit werkt. Kun je in het vierde kwartaal vooruitlopend op de aangifte de belasting voor je klant gaan plannen. Geen verrassingen meer en de aangifte is nu zo gepiept! Deze checklist helpt je bij het inventariseren van de mogelijkheden. Klik hier om het E-book te downloaden.

Begin er mee door te kijken hoe je ook fiscaal tussentijds kan rapporteren in Visionplanner. We bieden je een webinar aan waarbij we je dat graag laten zien.

Volg het webinar