<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Eenvoudig Tussentijdse Cijfers samenstellen met standaardpresentaties.

Visionplanner | 1 april 2019
Linkedin waarom vp-1

 

Het maken van maand- en kwartaalcijfers voor je klanten is een flinke klus. Dat vinden wij ook, en daarom hebben we speciaal voor jou standaardpresentaties ontwikkeld. Met deze standaardpresentaties bespaar je veel tijd op het samenstellen van de tussentijdse cijfers van je klanten en houd je tijd over om met je klant in gesprek te gaan over de cijfers.

Wat zijn de standaardpresentaties van Visionplanner?

De standaardpresentaties van Visionplanner zijn een soort templates die je kunt gebruiken om de cijfers van je klanten aan hen te presenteren, zonder dat het jou veel tijd kost om deze cijfers klaar te zetten. Dit werkt als volgt.

De tijdsbesparing van Visionplanners standaardpresentaties zit vooral in het samenstellen van de maand- en kwartaalcijfers. Hiervoor is het nodig om eenmalig alle grootboekrekeningen van je klant te koppelen aan de juiste rubrieken in Visionplanner. De grootboekrekeningen zijn in Nederland niet gestandaardiseerd, wel is er het Referentie GrootboekSchema wat zou kunnen dienen als standaard. Als je klanten met verschillende grootboekrekeningen werken, moet je elke klant handmatig koppelen. Als je binnen jouw kantoor wel met vaste grootboekrekeningen werkt, betekent dit extra tijdsbesparing voor jou! Je hoeft dan maar één keer de grootboekrekeningen aan de rubrieken in Visionplanner te koppelen. Voor al je klanten geldt dat als de grootboekrekeningen eenmaal gekoppeld zijn, je hier geen omkijken meer naar hebt.

De cijfers van je klanten staan in hun eigen boekhoudpakket. Visionplanner leest deze cijfers uit het boekhoudpakket en verwerkt ze in een database. Dankzij het koppelen komt alles gelijk op de juiste plaats te staan. Op het moment dat de maand- en kwartaalcijfers gepresenteerd moeten worden, verwerkt de database alles in een mooie presentatie. Je kunt kiezen uit drie soorten presentaties: small, medium en large.

Standaardpresentatie small

De standaardpresentatie small is de meest beknopte presentatie van de drie. Deze presentatie is gebaseerd op de actuele cijfers van de klant. De klant krijgt een overzicht van hoe hij er nu voor staat.

Standaardpresentatie medium

De standaardpresentatie medium bevat naast de actuele cijfers ook een vergelijking met het voorgaande jaar of de begroting. De klant weet met deze cijfers hoe hij ervoor staat, en ook of hij aanpassingen moet doen om de doelen of de behaalde resultaten van het jaar ervoor te behalen.

Standaardpresentatie large

De standaardpresentatie large bevat de actuele cijfers in vergelijking met vorig jaar of de begroting en is daarnaast uitgebreid met een prognose. In de prognose worden extra uitgaven, zoals de belasting en vakantiegeld, doorberekend in het overzicht. Deze prognose wordt doorgerekend naar de bankpositie van je klant. Een dergelijke prognose is belangrijk bij het vooruitkijken, met name bij groeiende organisaties die hun kaspositie in de gaten moeten houden.

De tussentijdse cijfers als gespreksopwekker

De standaardpresentaties zijn een praatplaat voor jou en je klant. Het gaat er niet om dat de cijfers tot twintig getallen achter de komma kloppen. Met de standaardpresentaties laat je de klant zien wat er op dit moment in zijn boekhouding staat. De dashboards in de presentaties zijn aantrekkelijk vormgegeven en nodigen uit om samen over de cijfers te praten.

Zie je bijvoorbeeld dat een van je klanten erg achterloopt op zijn begroting, krijg je instellen dat je een alert krijgt en kan je vervolgens dan kun je samen kijken naar de oorzaken hiervan. Op basis daarvan adviseer je de klant. Misschien moet hij zijn begroting bijstellen. Of kan hij alle zeilen bijzetten en alsnog zijn begroting halen? Met jouw ervaring en financiële inzicht kun je de klant een waardevol advies geven.

Nieuwe kansen

De nieuwe standaardpresentaties small, medium en large bieden volop kansen om waarde te creëren voor je klant, hem te ontzorgen of over te stappen naar vaste inkomsten per maand.

Gebruik je nog geen Visionplanner Cloud maar wil jij dit ook voor je klanten?

Boek een demo