<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Dertien periodes?

Joris Joppe | 4 december 2020
visionplanner ondersteunt 13 perioden.

Ik heb wel eens een discussie gevoerd met een Engelsman over het metrieke stelsel. Daar kom je natuurlijk niet uit. Zijn beste argument om inches te gebruiken in plaats van centimeters was, als ik het me goed herinner, dat je een inch (= 2,54 cm) zo lekker door 3 kunt delen. De irrationaliteit van het argument staat me nog zeer helder voor de geest.

Dit fragment uit mijn leven komt elke keer boven drijven als we het hebben over administraties die zijn verdeeld in 13 periodes van 4 weken. Het heeft toch iets surrealistisch als je die monsterlijke loonbelastingtabellen ziet en dat ze dan een extra versie hebben voor 13 periodes!

Het zal vast een pragmatische manier geweest zijn om bij weekverloning de belasting makkelijk af te kunnen dragen. Maar om daar dan gelijk de hele boekhouding naar in te richten is ook weer zowat. Ik bedoel, de salarissen zijn makkelijk te boeken maar je creëert net zo hard afgrenzingsproblemen bij allerlei andere posten in de jaarrekening.

Het zou me niets verbazen als we tot de conclusie komen dat de ‘cost of compliance’ van 13-periode administraties een stuk hoger zijn. En na 56 jaar (de wet op de loonbelasting is van 1964) is het misschien tijd om eens opnieuw te kijken naar die periode-indeling. Aangezien dat voorlopig wel niet zal gebeuren, hebben we toch maar besloten om ook in Visionplanner ondersteuning voor 13 periodes te bieden.

Op dit moment is dit beschikbaar als pilot feature en voor koppelingen met de belangrijkste 13 periodenboekhoudpakketten. Uiteraard beschik je dan over dashboards, maar ook budgettering, prognoses en aanvullende gegevens zijn beschikbaar in 13 periodes.

Als je hier gebruik van wil maken, neem gerust contact op met de servicedesk zodat ze dit voor je in kunnen richten.