<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

De jaarrekening als visitekaartje

Arjan van Beek | 18 november 2020
De jaarrekening als visitekaartje

Maak je een uitgebreide PDF jaarrekening, of stel je juist een beknopte SBR jaarrekening op waarin alleen de minimaal vereiste toelichtingen zijn opgenomen? Visionplanner laat deze keuze over aan de gebruiker. Uit onze statistieken blijkt dat nog steeds in meer dan de helft van de gevallen de keuze gemaakt wordt om een uitgebreide PDF jaarrekening te maken.

Voor meer dan de helft van alle ondernemers is de jaarrekening meer dan alleen het sluitstuk van de financiële administratie. De jaarrekening is ook een document dat inzicht geeft in de prestaties van de onderneming. De jaarrekening bevat weinig stuurinformatie. Daarvoor wordt het rapport meestal te laat opgesteld. Toch wordt bij het bespreken van de jaarrekening toch nog vaak geëvalueerd of verbeteringen aangebracht kunnen worden die kunnen leiden tot betere prestaties of fiscaal voordeel.

Voor veel accountants- en administratiekantoren is de jaarrekening ook één van de weinige overgebleven fysieke producten die je kunt overhandigen aan je klant. Je zou kunnen stellen dat de jaarrekening het visitekaartje kan zijn van een kantoor.

Gezien bovenstaande vonden we het gerechtvaardigd om de lay-out van onze uitgebreide PDF jaarrekening eens goed tegen het licht te houden en daar de nodige verbeteringen in aan te brengen. Het oog wil namelijk ook wat. Hierbij hebben we goed geluisterd naar tips en feedback die we vanuit de markt ontvangen hebben.

Is het mooi geworden? Nou ik dacht van wel! Ben je benieuwd naar hoe de vernieuwde jaarrekening eruit ziet? Download dan ons voorbeeldrapport.

We naderen alweer het einde van het jaar. Nog twee keer met de ogen knipperen en het is kerst. Voor veel kantoren is dit dé periode van het jaar waarin overwogen wordt om over te stappen op nieuwe samenstel software. Heeft de lay-out van de jaarrekening je tot nu toe weerhouden van het samenstellen van jaarrekeningen in Visionplanner? Dan is het wellicht nu de tijd om je keuze te heroverwegen.

Ja, ik heb interesse in Visionplanner Cloud