<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

BTW Controles

Joris Joppe | 4 november 2019
20092019 btw event

door Joris Joppe, productmanager bij Visionplanner.

De BTW maand zit er weer op. Elke maand heb ik weer flashbacks aan mijn jaren als (assistent)accountant heb ik heel wat uurtjes besteed aan de BTW rondrekening. Spreadsheet maken, BTW aangiftes kopiëren, bedragen in de vierkantstelling pluggen en dan maar hopen dat er geen verschillen uit kwamen. Zelden wat substantieels gevonden.

Toen ik de switch maakte naar software, kon ik er helaas ook niet aan ontsnappen. Ondanks de vooruitgang in de manier waarop BTW aangiftes worden gemaakt, lijkt de BTW rondrekening een blijvertje. Of er ooit iets uitkomt? Ik weet het niet. Dat zit verborgen in spreadsheets die weer op foldertjes staan waar we waarschijnlijk nooit meer openen. Het had voor mij altijd een lichte zweem van werkverschaffing terwijl je de echte issues wellicht over het hoofd ziet.

Want de Nederlandse (en Europese) BTW regelgeving kent best wat valkuilen. Denk aan BTW op onroerend goed, leveringen aan het buitenland of het BUA. Onderwerpen die niet altijd eenvoudig zijn en soms zelfs de inzet van een expert vragen.

En omdat niet elk kantoor beschikt over een BTW expert, hebben we dat als Visionplanner even voor je geregeld. Samen met BTW expert extraordinaire Carola van Vilsteren organiseren we op 20 november een kosteloze sessie BTW Tips en Valkuilen. Dus als je in januari 2020 goed beslagen ten ijs wilt komen, schrijf je dan in! We zien je graag in Veenendaal.

MELD JE AAN