<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Ben je wel relevant?

Gert Kwetters | 9 januari 2015

Gert KwettersNa de introductie van Visionplanner Cloud heb ik iets nieuws ontdekt. Administratie- en accountancykantoren werken de boekhoudingen van hun cliënten niet dagelijks, niet wekelijks, en zelfs niet maandelijks bij! Geen data, geen informatie. En dus ook geen relevantie.

Maar dan heeft de ondernemer dus niets om op te sturen. Geen zicht op hoe doe ik het, waar sta ik nu, hoe gaat het ten opzichte van de afgelopen periodes, jaren. Maar nog erger: geen zicht op waar ga ik dit jaar uitkomen, is dit goed of slecht, heb ik voldoende geld om te overleven etc. Kortom: dikke duisternis.

Ik snap de kantoren niet.

Je weet niets over je cliënt, geen mogelijkheid om advieskansen te herkennen. Als je je cliënt wilt adviseren, zul je het toch over iets relevants moeten hebben. Je kunt alleen relevant zijn als je op de actualiteit zit. De huidige stand van automatisering maakt het mogelijk dat je dagelijks bij bent. Zonder extra kosten kun je relevant zijn.

Dat wil toch iedere adviseur?