<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

32 vragen voor informatie-aanvraag voor online samenstelsoftware

Arjan van Beek | 28 augustus 2023
32 vragen voor informatie-aanvraag voor online samenstelsoftware

Als drukbezette accountant begrijp je maar al te goed hoe belangrijk het is om de juiste online samenstelsoftware te kiezen. Het vinden van de perfecte softwareoplossing kan echter een uitdaging zijn, vooral als je niet precies weet welke vragen je moet stellen. Veel kantoren stellen standaardvragen die onvoldoende inzicht bieden in de mogelijkheden van de software. Deze lijst met 32 vragen helpt je om de selectie van de juiste samenstelsoftware te vereenvoudigen.

 

  1. Heeft de software geavanceerde automatiseringsfuncties voor routineklussen zoals data-invoer en afstemming?
  2. Ondersteunt de software integratie met uitvragende partijen, zoals banken, KvK en CBS?
  3. Op welke besturingssystemen en apparaten werkt de software?
  4. Hoe garanderen jullie dat de software actueel is gelokaliseerd en voldoet aan de behoeften en vereisten van de Nederlandse markt?
  5. Kan de software naadloos worden geïntegreerd met het bestaande software-ecosysteem, zoals CRM of projectmanagementtools?
  6. Welke beveiligingsmaatregelen zijn er genomen om gevoelige gegevens te beschermen tegen cyberdreigingen?
  7. Zijn er mogelijkheden om specifieke gebruikersrollen en toegangsrechten in te stellen voor functiescheiding en optimale gegevensbeveiliging?
  8. Op welke manier vereenvoudigt de software het uitvragen van de informatie en documenten die noodzakelijk zijn voor het samenstellen van de jaarrekening?
  9. Biedt de software tools voor voortgangsrapportages en dashboards voor real-time inzicht?
  10. Ondersteunt de software een gestroomlijnd goedkeuringsproces voor de jaarrekening?

 

Bekijk alle vragen

Door deze tien vragen te stellen heb je een goede basis voor een informatie-aanvraag naar online jaarrekeningsoftware voor jouw accountantskantoor. Maar wil je inspiratie voor nog meer vragen die je helpen in het selectieproces? Download dan de cheatsheet: 32 vragen voor een slim selectieproces van online jaarrekeningsoftware.

 

Download de cheatsheet