Software Development Manager

We zoeken een Software Development Manager die de drive heeft om langere tijd met ons mee te groeien en samen met ons wil bouwen aan de toekomst van Visionplanner.

tile-ka

Jouw nieuwe job?

Visionplanner levert een cloudapplicatie voor de accountancybranche met 15.000 gebruikers per week. Ons doel is om accountancy relevanter te maken. Dit doen wij door standaard processtappen te automatiseren zodat de accountant alle aandacht kan besteden aan het persoonlijk contact met de klant. Door deze focus en de gebruiksvriendelijkheid van de software groeien we hard. En dit success willen we verder uitbouwen.

Bij Visionplanner zijn op het moment circa 110 medewerkers werkzaam in Nederland en India. Ons team in India is onderdeel van ons global development team. Visionplanner heeft grote groeiambities voor de komende jaren: zo staat o.a. verdere internationalisering op het programma.

Wij zijn in het kader daarvan op zoek naar een Software Development Manager die de drive heeft om langere tijd met ons mee te groeien en samen met ons wil bouwen aan de toekomst van Visionplanner.

Je komt bij Visionplanner te werken op de afdeling Research & Development die wordt aangestuurd door de Head of Software Development. Daar rapporteer jij ook aan. Jij zal als Development Manager R&D in de huidige organisatiestructuur verantwoordelijk zijn voor de aansturing van drie Nederlandse teams, circa 25 medewerkers. Qua stakeholder management heb jij vanuit jouw rol te maken met de CTO, de product managers, product owners, architecten, collega managers en de engineers in Nederland en India. Jouw verantwoordelijkheid ligt bij de teams in Nederland, maar je zal zeker ook contact hebben met jouw directe collega’s in India. In normale tijden, zal er eens per jaar een face-2-face management meeting zijn met R&D Nederland en India samen.

Circle 8 kopie 6

Jouw bagage

 • Jij bent een echte verbinder en kan makkelijk met allerlei verschillende mensen samenwerken. Jij bent sensitief voor wat er speelt zodat jij haarfijn proeft wat er nodig is binnen de teams. Je weet faciliterend leiderschap uit te zetten met oog voor resultaat.
 • JIj kan als coach optreden naar de mensen die jij direct aanstuurt.
 • Jij kan conceptueel denken; het lukt jou om uit een situatie te stappen en het grotere geheel te zien en daarbij jouw eigen belang opzij te kunnen schuiven. Daarnaast heb jij ook het overzicht in hoe het werk verdeeld moet worden over de teams zodat jij samen blijft koersen op de uitgestippelde roadmap.
 • Jij bent van nature consciëntieus; jij krijgt energie van georganiseerd werken, werken met details en vindt het belangrijk dat zaken kloppen. Kwaliteit staat bij jou hoog in het vaandel.
 • Jij bent wendbaar. De organisatie is in beweging en daar wil jij graag in mee bewegen. Mensen enthousiast meenemen in die verandering is zeker een onderdeel van jouw rol.

 

Circle 8 kopie 6


 • Jij durft uit te dagen en neemt initiatief. De Status Quo zal jij niet altijd accepteren. De oplossingen die jij bedenkt zijn creatief omdat jij buiten de gebaande paden durft en kan denken.
 • Jij bent resultaatgericht, maar door zacht op de relatie te zijn. Samen met de Head of Software Development moeten de doelstellingen op de roadmap gehaald worden.
 • Circa 10 jaar werkervaring in de IT sector (software development) waarbij jij een paar jaar aan leidinggevende ervaring hebt opgedaan. 
 • Ruime ervaring met Agile, Scrum en Lean werken. Bij voorkeur weet jij ook hoe jij als Agile Coach kan optreden. Projectmanagement skills zijn zeer wenselijk.
 • Ervaring met programmeren of als meewerkend voorman in een development team
 • Jouw Engels is in woord en op schrift uitstekend
 • Wij verwachten een HBO+ werk- en denkniveau

Circle 5 kopie

Je verantwoordelijkheden

 • Aansturen van ons innovatieve development team in Nederland. Dit betekent dat jij de teams kan coachen en dusdanig faciliteren dat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Zowel op individueel vlak als op teamniveau heb jij zicht.
 • We gebruiken een combinatie van Scrum en ScrumBan als development process, je hebt oog voor voldoende backlog, takt time voor onze release schedules, managed het kritieke pad, weet risico af te wegen en houdt het bedrijfsbelang in het oog. 
 • Je zet concrete teamdoelen en individuele doelen en monitort deze ook.
 • Het bevorderen van een ´continuous improvement´ cultuur, op alle gebieden. 
 • Participeren in de samenwerking tussen de teams in Nederland en India.
 • Samen met de Product Owners identificeer je de benodigde requirements die het ontwikkelteam in Nederland moet beheersen om de toekomstige producten te kunnen maken. 
 • Optimaliseren is één van de kernbegrippen van jouw rol. Stap voor stap de development processen en de kwaliteit / robuustheid van het product verbeteren; stap voor stap ‘waste’ identificeren en elimineren op basis van lean principles en root cause analysis. Dit doe je uiteraard niet helemaal zelf, maar jouw rol is om het team te challengen om dit te doen.

Circle 10 kopie 6

Ons aanbod

 • Een uitdagende functie voor 36-40 uur per week
 • Werken in een informele, open en inspirerende omgeving met korte lijnen.
 • Visionplanner vindt vitaliteit erg belangrijk. In normale tijden wordt iedere dag gezorgd voor een lunch op kantoor en er is altijd vers fruit. Daarnaast is er een ontspanningsruimte waar je o.a. kan gamen met collega’s.
 • Toegang tot het brede netwerk en de expertisecentra van Visma.

 

Over Visionplanner en Visma

Visionplanner heeft ongeveer 110 mensen aan het werk. We zijn een zelfstandig onderdeel van Visma, waardoor je ook veel interactie hebt met andere bedrijven.
Visionplanner is onderdeel van Visma - samen met de andere Visma bedrijven hebben we de ambitie om de beste software suite voor de Nederlandse accountancymarkt te realiseren.

Meer weten?

Wil je sparren of deze functie wat voor je is of wil je meer informatie? Bel dan met Gerwin Ligtenberg, Head of Software Development, op 0318-545020 of stuur een mail naar sollicitatie@visionplanner.com.

Of vul direct het formulier hiernaast in. Vertel ons waarom je zo graag bij ons wilt komen werken, waarom juist jij de geschikte persoon voor ons bent en wat je ambities zijn.

Wie weet zitten we dan binnenkort met elkaar aan tafel!

Solliciteren?