Head of Customer Success

Je bent verantwoordelijk voor het succes van de bestaande klanten op het Visionplanner cloud platform

iStock-944101964-web

Jouw nieuwe job?

Als Head of Customer Success (HCS) ben je verantwoordelijk voor het succes van de bestaande klanten op het Visionplanner cloud platform. Dit betreft een state-of-the-art cloudplatform met mobiele app gericht op de accountancybranche en haar cliënten. Daarnaast kennen we nog twee offline applicaties waarvoor je ook verantwoordelijk bent voor de klanttevredenheid.

Je bent als HCS gericht op het succesvol laten gebruiken van onze software door onze klanten zodat deze meer cliënten op ons platform zetten en meer modules en/of duurdere modules gaan gebruiken. Hierdoor ben je verantwoordelijk voor de groei in omzet per partner. De succesvolle HCS is actief betrokken bij de dagelijkse operatie, bezoekt op hoge frequentie klanten om te bepalen welke middelen ingezet moeten worden om succesvol te zijn.

Je levert dus een zichtbare en meetbare bijdrage aan het succes van Visionplanner in gebruikers groei, intensiteit van gebruik, nps score en in omzetgroei. Groeicijfers van meer dan 50% als target zijn voor jou vanzelfsprekend.

Je rapporteert aan de CEO.

Belangrijkste verantwoordelijkheden

Belangrijkste verantwoordelijkheden

Management

Je stuurt het team aan. Je leidt je afdeling. Je bent een leider en een manager. Het succes van jouw afdeling is het feestje van jouw hele team. Jij en je mensen zijn zeer goed in staat het waarom, wat en hoe we dingen doen uit te leggen zowel intern als extern.

Groei platform

Je bent analytisch, je bent sterk in het onderzoeken van het gebruik van de applicatie via data en via kwalitatief onderzoek. Je bezoekt elke maand een aantal klanten om te duiden wat we zien in de data en wat in de praktijk gebeurt en te bepalen wat moet gebeuren om het gebruik en de toepassingen te laten stijgen.

Waarheen

Je zorgt voor campagnes die bijdragen aan de doelstellingen van de onderneming, zodat de omzet targets en kpi's van jouw afdeling gehaald worden.

Je monitort klantgroepen inclusief de churn en bepaalt daarop je beleid.

Customer Success

Je verzamelt informatie over hoe kantoren en hun cliënten de applicatie gebruiken of waarom ze deze niet gebruiken. Je bedenkt algemene campagnes en klantspecifiek acties om groei te realiseren. De groei van het aantal cliënten en omzet per cliënt zijn de belangrijkste kpi's van de afdeling. Uiteraard gelden er afdelingsspecifieke kpi's als klanttevredenheid, etc.. 

Hoge en harde targets op dit punt vind je een geweldige uitdaging. Cliënten in stages, groei, bloei, churn, MRR, JRR, je staat er mee op en gaat ermee naar bed.

Intern

Je bent een teamlid, dat zorgt dat intern iedereen weet waar je staat en wat je nodig hebt om je doelen te bereiken.

Voor de uitvoering van deze verantwoordelijkheden geef je leiding aan een compleet team van customer succes mensen, service mensen, e-learning, accountmanagers etc. (nu ongeveer 12 mensen).

 

Waar ben je dus onder andere goed in:

Waar ben je dus onder andere goed in

 • Je kunt zeer goed planmatig werken en je voelt je verantwoordelijk voor de realisatie. Je werkt vanuit jaardoelen, die je vervolgens weer goed kunt vertalen naar maanddoelen en daarvan weer wekelijks en dagelijkse kpi's weet te maken. Je haalt targets pas als je als een geoliede machine elke dag/week/maand er voor gaat, meet en bijstuurt. Dit moet je goed beheersen en vooral leuk vinden.
 • Je vindt het zeer belangrijk om te willen weten waarom klanten de applicatie wel of niet gebruiken, wat je hieraan kunt doen zonder direct te verschieten in software ontwikkeling, maar juist in middelen die je vanuit je eigen afdeling kunt produceren. Dus creativiteit en ondernemerschap in het bedenken van nieuwe diensten, testen wat werkt wel en wat niet, uitrollen en gas geven.
 • Je kunt met grote en kleine accounts communiceren. Je bent een kameleon die zich moeiteloos aanpast en je vindt het heerlijk om in hoge frequentie klanten te bezoeken om te horen, voelen, genieten, balen, hoe het gaat met ons platform.
 • Weerstanden overwinnen en deze weten om te draaien gaat je goed af. Je ziet het niet als een issue maar als een uitdaging. Dit zul je vooral tegenkomen als je klanten elke week bezoekt om zo feeling te hebben met de markt.
 • Je bent analytisch, want een SaaS-bedrijf wordt aangestuurd op gebruik, cross en upselling, groei in MRR, JRR. Je geniet ervan om hiermee bezig te zijn en uit te zoeken aan welke knoppen we moeten draaien om dit te verhogen.

Circle 8 kopie 6

Jouw bagage

 • Je hebt minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring met teams van minimaal 10 fte.
 • HBO/WO opleiding.  
 • Je bent een echte people manager en je laat je teamleden groeien en excelleren.
 • Je kunt mensen en processen op verschillende niveaus aansturen, op elkaar afstemmen en succesvol laten functioneren.

Circle 10 kopie 6

Ons aanbod

 • Een uitdagende functie voor 32-40 uur per week
 • Vers gemalen koffie en een gezamenlijke lunch
 • Wekelijkse borrel met bitterballen
 • Persoonlijke groei en ontwikkeling
 • Geweldige collega’s en verschillende bedrijfsuitjes
 • Elke dag vers fruit en frisdrank
 • Een informele, open werkomgeving in een fantastisch industrieel pand in het centrum van Veenendaal

Meer weten?

Je kunt bellen met Annemieke Steitner (0318 545 020) of een mail sturen naar sollicitatie@visionplanner.com

Of vul direct het formulier hiernaast in. Vertel ons waarom je zo graag bij ons wilt komen werken, waarom juist jij de geschikte persoon voor ons bent en wat je ambities zijn.

Wie weet zitten we dan binnenkort met elkaar aan tafel!

Solliciteren?